Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Zvezde izgubili od Fenerbahčea u Evroligi - | K-013 Portal

Košarkaši Zvezde izgubili od Fenerbahčea u Evroligi

kosarka, crvena zvezda, fenerbahce

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Istanbulu od Fenerbahčea sa 79:93 (23:24, 18:18, 16:24, 22:27), u utakmici sedmog kola Evrolige i pretrpeli šesti poraz.

U ekipi Zvezde najefikasniji je bio Nemanja Nedović sa 17 poena uz četiri asistencije, Luka Vildosa postigao je 13 poena, Ben Bentil 12, a Ognjen Kuzmić devet poena uz šest skokova.

Domaći tim predvodio je Džonatan Motli sa 25 poena i 10 skokova. Melih Mahmutoglu postigao je 20 poena, a srpski košarkaš Marko Gudurić 17 poena uz pet skokova.

Fenerbahče je od početka vodio i predvdjen Motlijem i Najdželom Hejsom Dejvisom stekao dvocifrenu prednost 18:6. Zvezda je posle toga serijom 8:0 prišla na 20:23, a „trojkom“ Nedovića uspela je da završi poluvreme uz poen zaostatka.

Preko Nedovića, Filipa Petruševa i Nikole Ivanovića crveno-beli stekli su pet poena prednosti 34:29, ali su im uzvratili Gudurić, Tonje Džekiri i Mahmutoglu i serijom 7:0 preokrenuli na 41:36. I Zvezda je uzvratila serijom za izjednačenje 41:41, ali je na poluvreme otišla poenom zaostatka.

Vildosa i Nedović doneli su Zvezdi 48:42, a zatim je novom serijom Fenerbahče uzvratio i preokrenuo na 56:50, posle čega je čuvao prednost koja je na poluvremenu iznosila 66:57.

Crveno-beli su dobro počeli poslednju deonicu i primakli se na dva poena, ali su domaći pojačali i predvodjeni Motlijem, Gudurićem i Mahmutogluom uvećavali prednost, koja je u dva navrata iznosila i 16 poena.

Zvezda sada ima pobedu i šest poraza, a turski tim šest pobeda i poraz.

Beogradski tim će u osmom kolu sledećeg četvrtka dočekati Asvel, a Fenerbahče će dan kasnije na svom terenu igrati protiv Panatinaikosa.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.