Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Zvezde pobedili Panatinaikos - | K-013 Portal

Košarkaši Zvezde pobedili Panatinaikos

kosarka, sport, kk crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Beogradu Panatinaikos sa 74:71 (22:15, 26:22, 9:9, 17:25), u utakmici 17. kola Evrolige.

Zvezdu je predvodio Kori Volden sa 17 poena i pet asistencija, Kino Kolom postigao je 13 poena, a Ognjen Dobrić 11 poena i četiri skoka. Duop Rit u pobedi je učestvovao sa sedam poena, a po šest poena dodali su Dejan Davidovac i Marko Jagodić-Kuridža.

U grčkom timu najefikasniji je bio Janis Papapetru sa 20 poena, dok je dobru partiju prikazao i srpski košarkaš Nemanja Nedović sa 16 poena i četiri asistencije. Aron Vajt dodao je osam poena, a Ben Bentil šest.

Panatinaikos je počeo nešto bolje utakmicu, poveo je sa 8:2, ali je Zvezda posle toga uspela da preokrene. Kako je utakmica odmicala crveno-beli su uvećavali prednost, koja je u drugoj četvrtini iznosila i 17 poena (48:31).

Domaći su posle toga održavali dvocifrenu prednost, a obe ekipe bile su slabe u šutu u trećoj četvrtini u kojoj su postigle po devet poena. U poslednjoj deonici Panatinaikos je uspeo da spusti razliku, a 55 sekundi pre kraja "trojkom" Janisa Papapetrua da izjednači na 68:68.

Posle dva slobodna bacanja Džonija O'Brajanta, a zatim i Korija Voldena, Zvezda je stekla četiri razlike, 72:68, a pet sekundi pre kraja Papapetru je postigao novu "trojku" i Panatinaikos je smanjio na poen zaostatka.

Pobedu Zvezdi obezbedio je Davidovac poenima sa linije za slobodna bacanja.

Zvezda je 15. na tabeli sa šest pobeda i 11 poraza, a Panatinaikos ima pet pobeda i 11 poraza uz utakmicu manje.

U narednom 18. kolu Zvezda će 7. januara dočekati Fenerbahče, a Panatinaikos će biti domaćin Zenitu iz Sankt Peterburga.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.