Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Zvezde pobedili Partizan i osvojili Kup Koraća - | K-013 Portal

Košarkaši Zvezde pobedili Partizan i osvojili Kup Koraća

crvena zvezda, partizan, kup radivoja koraca, kosarka

Košarkaši Crvene zvezde osvojilii su večeras Kup Radivoja Koraća, pošto u finalu u Nišu pobedili Partizan 85:68 (20:13, 29:15, 18:18, 18:22).

Pred punim tribinama niške hale Čair, crveno-beli su ubedljivom igrom tokom celog meča odbranili Žuckovu levicu osvojenu prošle godine u Novom Sadu i tako došli do 11. trofeja nacionalnog kupa u klupskoj istoriji, a poslednji put trofej u Nišu osvojili su 2017. godine.

Najefiksnaiji u pobedničkom timu bio je Nikola Kalinić sa 18 poena, Ostin Holins je ubacio 15, Stefan Marković 13, a Nejt Volters je stao na 14.

U ekipi Partizana najbolju rolu imao je Matijas Lesor sa 19 koševa, dok je Kevin Panter dodao 14.

Nervozan i stegnut početak obe ekipe rezultovao je da koševi u Čairu miruju tri minuta, a sušu i serije nepreciznih šuteva prekinula je Zvezda, sa pet vezanih peona Nejta Voltersa.

Preciznu ruku u nastavku imali su Kalinić i Holins i ekipa Dejana Radonjića brzo je došla od velikih 10:0.

Crno-beli nastavili su da se muče sa ritmom na obe strane terena, a bez poena su bili više od pet minuta, kada je Mur konačno našao rešenje da loptu provuče kroz Zvezdin koš.

Usledio je period kada je Partizana preko Pantera i Kuruča prišao na dva poena zaostaka, (13:11), ali je Zvezda brzo reagovala i poenima Markovića i Mitrovića vratila osetniju prednost, da bi posle prvih 10 minuta vodila 20:13.

Serijom od 6:0 izabranici Dejana Radonjića počeli su narednu deonicu i već sa prednošću od 14 poena najavili da će crno-beli rival imati težak zadatak u nastavku meča.

Mur, Kuruc, Panter, Ledej i Lesor nisu imali podršku domaćih igrača iz rostera Partizana, koji tokom prvog poluvremena nisu postigli nijedan koš, dok je Zvezda timskom igrom i dobrom raspodelom poena povećavala prednost, koja je u jednom trenutku iznosila 23 poena viška, da bi na kraju prvog poluvremena rezultat bio 49:28.

Košarkaši Zvezde nastavili su u istom ritmu, kontrolislai su meč u svakom aspektu, održavali višak od preko 20 poena, uprkos isključenju Radonjica zbog dve tehničke greške, a Partizan je tek u finišu ove deonice došao do koša preko domaćeg igrača, kada je poentirao Trifunović.

U poslednjoj deoncii Zvezda je rutinski privela meč kraju za prvi trofej u ovoj sezoni.

Meč u Čairu obeležzilo je pogrdno skandiranje navijača oba kluba na račun rivala.

Pristalice Crvene zvezde imale su i transparent „Željko Obradović državni projekat“, a navijači Partizana bakljom su zapalili nadstrešnicu iznad svečane lože, a zapaljeno platno brzo ugasili vatrogasci.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS