Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkašice Srbije ubedljivo pobedile Bugarsku - | K-013 Portal

Košarkašice Srbije ubedljivo pobedile Bugarsku

košarkašice srbije

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Beogradu selekciju Bugarske rezultatom 79:51 (25:9, 31:7, 10:22, 13:13) u drugom meču grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Tina Krajišnik sa 18 poena, dok je Aleksandra Crvendakić dodala 15. Jovana Nogić je postigla 12, dok su Ivana Raca i Ivon Anderson ubacile po 10 poena. U selekciji Bugarske najbolje su bile Borislava Hristova sa 14 i Radostina Dimitrova sa 11 poena.

Utakmica je odigrala u "Hali sportova Ranko Žeravica" pred više od 1.000 gledalaca. Pobednik meča praktično je odlučen u prvom poluvremenu, koje je Srbija dobila 56:16. Bugarska je u drugom poluvremenu zaigrala angažovanije i na kraju je uspela da ublaži poraz.

Selekcija Srbija ima skor od dve pobede, a našu reprezentaciju očekuju dueli sa Hrvatskom kod kuće i Bugarskom u gostima u okviru februarskog FIBA "prozora".

Direktan plasman na Evrobasket obezbediće prvoplasirani tim, dok će drugoplasirani ući u krug sa još sedam drugoplasiranih iz ostalih grupa, od kojih će se četiri najbolja kvalifikovati na EP u Sloveniji i Izraelu.

Marina Maljković: Odigrale smo dva različita poluvremena

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je da nije zadovoljna uprkos pobedi protiv Bugarske.

"Sada pričamo kao da smo izgubili. Nismo, pobedili smo. Bugarska je promenila sastav za ove dve utakmice, ostale su samo četiri igračice iz svih prethodnih akcija. Ima puno mladih željnih dokazivanja i punih energije. Iako to nije neki visok nivo kvaliteta", rekla je Maljkovićeva, prenosi zvanični sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Ona je uputila izvinjenje navijačima za igru u drugom poluvremenu.

"Brine me i sve vreme mi je prolazilo kroz glavu, sve ono vezano za užasno tešku sezonu ove godine. Sa Svetskim prvenstvom, novim VNBA pravilom da sve igračice moraju u klubu da budu prvog maja, da se Evropsko prvenstvo igra od 15. juna. Verujte mi u ženskoj košarci u Evropi, pa i svetu nije bila toliko teška situacija. Evo, sad sam pričala sa saradnicima, vezano za naše planove, mi ćemo morati mesec dana kasnije da krenemo", dodala je selektorka Srbije.

Maljkovićeva je ponovila da je Srbija odigrala dva različita poluvremena.

"Ovo nije nikakv izgovor. Očigledno je da smo odigrale dva različita poluvremena. Mnogo ružno, nedopustivo ružno, drugo. To nama ne može da se dešava. Pravi timovi, šampionski timovi, uvek igraju na istom nivou. Nismo smeli da izgubimo treći period, da nam lopte ispadaju, da mašimo toliko zicera, da budemo toliko isključene glave. Tako se ne ponašaju pravi šampioni. Kada ne budem ušla sa istim stavom protiv svakog rivala, prestaću da se bavim ovim poslom. Svaka moja košarkašica mora to isto da oseća", navela je Maljkovićeva.

Ona je istakla da zna koliko našim košarkašicama znači da igraju za Srbiju.

"Drago mi je kada vidim da su tu i neke igračice, koje ne mogu da igraju. Maja Škorić, Maša Janković... Znam koliko svim devojkama znači kada su u reprezentaciji", zaključila je selektorka Srbije.

Srpska košarkašica Nevena Jovanović izjavila je da je bitna pobeda.

"Ovo je jedna od onih utakmica kada pobediš, a ne možeš da budeš srećan. Jer, mi smo izgubili treću četvrtinu, četvrtu igrali nerešeno. Svaka čast ekipi Bugarske na postavljenoj igri u drugom poluvremenu. Misli da smo mogli bolje. Imali smo puno grešaka, ali šta je tu je. Bitno da smo pobedile", navela je Jovanovićeva.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.