Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lučić: Razočarani smo, imali smo velika očekivanja - | K-013 Portal

Lučić: Razočarani smo, imali smo velika očekivanja

kosarka, lucic, evrobasket

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Vladimir Lučić rekao je danas u Beogradu da je njegova ekipa imala velika očekivanja i da je razočarana eliminacijom u osmini finala Evropskog prvenstva.

„Svakome od nas je veoma teško, razočarani smo, imali smo velika očekivanja. Ali u sportu se dešavaju ovakve stvari“, rekao je Lučić novinarima po povratku iz Berlina, preneo je portal Mozzartsport.

Košarkaši Srbije izgubili su u Berlinu od Italije sa 86:94 u osmini finala i tako završili učešće na Evropskom prvenstvu.

„Niko od nas nije preterano spavao, imali smo rani let koji je bio malo pomeren, međutim mišljenja su ista. Italija je zasluženo slavila, dobro smo počeli, ali smo početkom četvrte četvrtine pali i izgubili“, rekao je Lučić.

„Nismo ništa analizirali, s obzirom na to da je sve još sveže. Promašili smo veliki broj otvorenih šuteva u drugom poluvremenu, a oni su posle isključenja trenera odreagovali kao ekipa, ubacili neke šuteve, pokupili samopouzdanje i slavili zasluženo“, dodao je on.

Upitan da li je Srbiji falio jači protivnik u grupi, koju je završila sa svih pet pobeda, Lučić je rekao da su protivnici u grupi bili jaki.

„Ekipe koje su bile s nama u grupi posle rezultata u osmini finala pokazuju da su kvalitetnije nego sto su pokazale u igri protiv nas. Imali smo dve teške utakmice u kvalifikacijama protiv Grka i Turaka, tako da ne mislim da nam je bio potreban jači protivnik“, rekao je Lučić.

Na pitanje da li je žal još veća zbog utiska da je Srbija bila najbolja ekipa na prvenstvu, Lučić je odgovorio: „Apsolutno“.

„Mislim da, pre svega, odnos koji smo izgradili kao ekipa, hemija koju smo imali je bila izvanredna. Mnogo smo sinoć pričali… Ako vas zanima, mislim da smo ekipa za poželeti što se tiče druženja i svega što smo prolazili tokom leta. Iz tog razloga poraz još teže pada“, rekao je on.

Kapiten Srbije je rekao i da on i saigrači nisu mnogo pratili medije i da im u tom smislu nije stavljen dodatni teret.

„Nismo pratili medije u toj meri u kojoj vi mislite. U odnosu na kvalitet koji smo imali, želje i snovi da napravimo veliki rezultat bili su realni, odatle razočarenje od nas samih i naših očekivanja, a ne zbog slike koja se stvarala oko nas“, zaključio je Lučić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.