Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mega bolja od Partizana za vođstvo u polufinalu - | K-013 Portal

Mega bolja od Partizana za vođstvo u polufinalu

kk mega, kk partizan, kls, superliga, kosarka

Košarkaši Mege pobedili su Partizan 94:86 i poveli u polufinalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije sa 1-0.

Junak u trijumfu Mege bio je centar Filip Petrušev koji je u uzbudljivoj završnici, na 40 sekundi pre kraja, pri vođstvu domaćih 89:84, prvo blokirao Jaramaza u šutu za tri poena, potom u kontri poentirao uz faul, a onda i realizovao slobodno bacanje i tako rešio pitanje pobednika.

Izabranici trenera Vladimira Jovanovića odlično su počeli meč i već u prvoj četvrtini u nekoliko navrata imali su 16 poena prednosti, pre svega zahvaljujući Malkolmu Kazalonu koji je u prvih 10 minuta postigao 13 poena.

Partizan je u nastavku agresivnijom odbranom uspeo da uhvati priključak i priđe na tri poena zaostatka (58:55), ali je Filip Petrušev sa dve uzastopne trojke vratio osetnije vođstvo i preko potrebnu mirnoću u igri domaćih.

Mega je početkom poslednje četvrtine došla do maksimalnih 17 poena prednosti (77:60), a pored neizvesnosti koja je viđena u finišu, sve što je Partizan uspeo da uradi je da u dva navrata priđe na pet poena zaostatka, ali ne i da načini preokret.

Po završetku meča došlo je do manjeg incidenta, tačnije koškanja među igračima dve ekipe, ali je sve prošlo bez ozbiljnijih posledica.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bili su Kazalon sa 23 i Petrušev sa 22 poena, dok su kod Partizana bolji od ostalih bili Mika sa 22 i Zagorac sa 20 poena.

Polufinalna serija plej-ofa Superlige Srbije igra se na dve dobijene utakmice, a revanš meč na programu je u četvrtak 3. juna u Hali sportova.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.