Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mlade basketašice Srbije na Mediteranskim igrama - | K-013 Portal

Mlade basketašice Srbije na Mediteranskim igrama

mediteranske igre, basket

Od 30. juna do 3. jula žensku basket reprezentaciju Srbije do 23 godine očekuje Mediteranske igre u alžirskom gradu Oranu.

Našu mladu basket reprezentaciju u Alžiru predstavljaće košarkašice, koje su se nakon završetka klupske sezone pripremale za ovaj sport. Basket 3x3 je dosta drugačiji sport od košarke, iako je cilj isti – postići koš.

Poziv na Mediteranske igre dobile su: Lena Radulović (Vojvodina 021), Nina Tešić (Art Basket) , Tijana Jelić (Duga Šabac) i Ivana Curaković (Topolčanka).

„Mediteranske igre predstavljaju veliki događaj, kao i jako lepo iskustvo i avanturu koja nas očekuje. Pripreme smo počeli početkom maja, upoznale se sa basketom kao posebnim i mnogo drugačijim sportom od košarke, trenirale sa našim seniorkama i putovale na razne turnire. Sutra krecemo stopama Alzira. Nemamo pritisak, obzirom da se svaka od igračica prvi put bavi ovim sportom, ali svakako postoji velika želja za dokazivanjem i što boljim rezultatima među najboljim ekipama sa Mediterana. Sam sklop ovih igara je veoma lep i svakako predstavlja jedan vid iskustva obzirom da je koncipiran kao Olimpijske igre. Bićemo u mediteranskom selu sa ostalim sportistima, družiti se i jedni drugima pružiti što veću moguću podrsku, kako bismo našu zemlju predstavili u što boljem svetlu i doneli što više medalja“ izjavila je naša basket reprezentativka Lena Radulović.

Mediteranske igre u Oranu traju od 25. juna do 6. jula, a na ovom međunarodnom sportskom takmičenju, koje se održava svake četiri godine, učestvuju sportisti iz 26 država sa 3 kontinenta, Evrope, Azije i Afrike. U tom periodu, održaće se takmičenja u 292 discipline u 29 sportova.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.