Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nemačka bolja od Grčke, sa Španijom u polufinalu EP - | K-013 Portal

Nemačka bolja od Grčke, sa Španijom u polufinalu EP

evrobasket, kosarka, grcka, spanija

Košarkaška reprezentacija Nemačke plasirala se večeras u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u Berlinu pobedila selekciju Grčke sa 107:96 (31:27, 26:34, 26:10, 24:25).

Nemačka će se za plasman u finale šampionata Evrope boriti sa Španijom, koja je ranije danas u prvom četvrtfinalu bila bolja od Finske.

Reprezentaciju Nemačke, koja je odigrala sjajan meč i eliminisala jednog od favorita za zlato, do pobede je vodio Denis Šruder sa 26 poena i osam asistencija, po 19 su dodali Franc Vagner i Adreas Obst, Danijel Tajs je postigao 13 poena uz 16 skokova, dok je Johanes Timan utakmicu završio sa deset poena. 

U timu Grčke najbolji je bio Janis Adetokunbo sa 31 poenom, osam asistencija i sedam skokova, Janulis Larencakis je dodao 18, a Tajler Dorsi 13 poena. 

Nemci su utakmicu otvorili sjajnim šutem za tri poena, pa su vrlo brzo stigli i do dvocifrene prednosti (19:9). U prvih šest minuta domaći košarkaši su ubacili osam od deset trojki, imali su i plus 11, ali su Grci odgovorili preko Janisa i prišli na samo poen zaostatka (28:27).

Košarkaši Nemačke su na kraju prve četvrtine imali plus četiri (31:27) i održavali su vodjstvo sve do tri i po minuta pre kraja druge deonice kada je Grčka, energijom koju je uneo Larencakis, izjednačila na 44:44.

Do poluvremena su se ekipe smenjivale u vodjstvu, ali su na veliki odmor sa vodjstvom ipak otišli Grci. Posle trojke koju je Slukas pogodio sa više od polovine terena na semaforu je pisalo 61:57 u korist Grčke.

Nemci su neverovatnom trećom četvrinom ponovo vratili sve na svoju stranu. Za šest minuta su ubacili 20 poena i dozvolili Grčkoj samo jedan, i to Janisa sa linije za slobodna bacanja (77:62).

Pred poslednji odmor Grci su imali 12 poena viška na svom kontu (83:71) i u poslednjoj četvrtini su bez problema kontrolisali utakmicu i održavali prednost, a tačka na ovaj meč stavljena je pet minuta pre kraja kada je Janis dobio drugu nesportsku, odnosno isključujuću ličnu grešku.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.