Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Olimpijakos i sudije srušile Zvezdu, presudio Printezis u INFARKT završnici - | K-013 Portal

Olimpijakos i sudije srušile Zvezdu, presudio Printezis u INFARKT završnici

olimpijakos, zvezda, kosarka, sport

Novi poraz Crvene zvezde mts u Evroligi, ovoga puta na svom terenu od Olimpijakosa u meču u kom je srpski tim vodio dvocifrenom prednošću u velikom delu meča. Na kraju - 79:81. Meč obeležila sudijska trojka sa brojim odlukama na štetu domaćina.

Grci su preko Slukasa uspevali da priprete Zvezdi na startu, svih pet prvih poena je upravo on postigao, ali je usledio pad gostiju i fantastična serija domaćina.

Onda je na scenu stupio Kori Volden, pogodio je dve trojke, a onda je dodao i O'Brajant jednu za seriju od 9:0.

Slukas je bio jedini raspoložen i trojkom je pokušao da vrati svoj tim u igru već u prvoj deonici, ali je prednost Zvezde samo rasla, trojke su se nizale, po jednu su za sam kraj četvrtine pogodili O'Brajant i Jagodić-Kuridža za fenomenalnih 30:16. Neverovatni Slukas je već tada imao 10 poena.

Zvezda je u nastavku bila u slabijem ritmu, u prvim minutima je teško stizala do poena, ali je držala dvocifrenu prednost jer ni Olimpijakos nije briljirao.

Lazić je trojkom prekinuo post, a svoje prve poene tek u 15. minutu pogodio je Džordan Lojd, ali je tehničkom greškom Zvezdinoj klupi donekle sve poremećeno, Olimpijakos je preko Spanulisa vezao četiri poena. Moramo napomenuti i da je u ovoj situaciji sudija pogrešio neposredno pre tehničke greške, morao je da dosudi korake.

Puna dva i po minuta Olimpijakos je bio bez poena, ali ni Zvezda se nije proslavila, pa svakako možemo reći da je druga četvrtina za zaborav i kod jednih i drugih.

Podatak da je Zvezda ubacila 31 poen u drugoj i trećoj četvrtini, što je za poen više od onih 30 iz prve,dovoljno govori o igri ekipe Saše Obradovića koja se raspala u nastavku.

Neverovatne propuste su imale sudije ovog meča kada je i Slukas pogodio dvojku, a pripisana su tri poena gostima (kasnije ispravljena greška pripisivanjem poena Zvezdi), što je samo dodatno pomoglo Olimpijakosu da se vrati u meč. Herison je briljirao, pogađao trojke, a na samom kraju četvrtine Larancakis pogađa za tri poena za prednost gostiju.

Serijom 8:0 počela je poslednja četvrtina za veliku i osetnu prednost Olimpijakosa, ali je Zvezda napravila istu seriju i prišla na samo poen zaostatka veoma brzo. Gosti su uspevali da održavaju prednost, na drugoj strani je Volden pogodio trojku u bitnom momentu, ali Atinjani nikako nisu dali prednost.

Greške Olimpijakosa su urodile plodom za Zvezdu koja konačno preuzima prednost na minut i po do kraja kada O'Brajant koristi dva slobodna bacanja. I onda u poslednjem minutu se svašta dešavalo, prvo je Printezis izjednačio, da bi Volden promašio trojku i Lazić napravio faul na 8 sekundi. Spanulis je pogodio jedno slobodno bacanje za 78:79, pravili su gosti faul na 6 sekundi do kraja nad O'Brajantom koji pogađa samo jedno za izjednačenje.

Sve je bilo u rukama Printezisa koji pogađa i rešava ovu utakmicu na 3 sekunde do kraja.

(Sportske.net)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.