Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Panatinaikos podneo zahtev za istupanje iz Evrolige - | K-013 Portal

Panatinaikos podneo zahtev za istupanje iz Evrolige

Panatinaikos, Evroliga, košarka, najnovije vesti sport, sportske vesti

Slavni grčki košarkaški klub Panatinaikos iz Atine zvanično se obratio Evroligi sa zahtevom da napusti to takmičenje! Portal SDNA je prvi preneo da jepredsednik kluba Manos Papadopulos službenim pismom obavestio rukovodstvo Evrolige da želi izlazak iz tog takmičenja.

Ubrzo se to pismo pojavilo i na zvaničnom sajtu "zelenih", a u njemu piše sledeće:

"Kao što vam je poznato, poslednja dva meseca Panatinaikos komunicira s vama, izražavajući, diskretno, ali jasno, svoju volju da raskine zagarantovani ugovor sa Evroligom. Tražili smo da se ovo važno pitanje što pre postavi nadležnim telima. Međutim, vaš odgovor da će takav razvoj događaja značajno naštetiti pregovorima Evrolige sa njenim sponzorima, kao i samom 'proizvodu' u to vreme, tokom kojeg je kriza pandemije u porastu, rezultirao je da razmotrimo vašu zabrinutost i odlučili smo da se ponašamo sa najvećom delikatnošću. Nismo poslali zvanično obaveštenje, niti smo pokušali da izvršimo bilo kakav pritisak, poštujući okolnosti.

Međutim, puno vremena je prošlo i još uvek nismo dobili nikakav odgovor na naš razuman i legitiman zahtev.

Shodno tome, s obzirom na činjenicu da prisustvo našeg tima u Evroligi nije nimalo korisno za nas, a da istovremeno nije bilo korisne eksploatacije niti povećanja prihoda Evrolige, Panatinaikos izražava svoju nameru pismeno i zvanično da prenese svoje akcije i pravo na učešće. Zvanično tražimo od nadležnih tela Evrolige da preduzmu sve potrebne korake po tom pitanju",stoji u pismu koje je otišlo u sedište Evrolige.

Prethodno je vlasnik Dimitris Janakopulos nekoliko puta oštro kritikovao Đordija Bertomeuai Evroligu zbog načina vođenja takmičenja koje, kako smatra, nije u interesu klubova.

PAO, inače šest puta prvak Evrope, je sa Evroligom 2015. godine potpisao desetogodišnji ugovor, tj. dobio A licencu zajedno sa još deset klubova.

(RTS)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.