Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Partizan na gostovanju poražen od Lokomotive Kubanj - | K-013 Portal

Partizan na gostovanju poražen od Lokomotive Kubanj

kk partizan, kk lobkomotiva, evroliga, kosarka

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju od Lokomotive Kubanj sa 94:101 (23:22, 19:23, 23:25, 29:31), u meču osmog kola Grupe A Evrokupa.

Najbolji učinak u ekipi Partizana imao je Gregor Glas sa 20 poena i tri asistencije, poen manje je upisao Zek Ledej, uz četiri skoka i tri asistencije, a Aleksa Avramović je postigao 15 poena, uz tri asistencije.

Bolji od ostalih u timu iz Krasnodara, koji je sa klupe vodio srpski trener Branko Maksimović, bio je Erik Mekalum sa 33 poena, pet skokova i tri asistencije, Steton Kid je dodao 16 poena, dok je Kvin Kuk upisao 15 poena.

Lokomotiva je u prvoj četvrtini došla do devet poena razlike (8:17), da bi crno-beli serijom 7:0 uspeli da smanje rezultat, a zatim i da povedu 23:22.

U nastavku je bolje igrao Partizan, koji je u dva navrata vodio sa šest poena, ali je ruski tim u završnici prvog poluvremena uspeo da dodje do preokreta i do vodjstva 42:45, posle koša Mekaluma.

Najbolji strelac dosadašnjeg dela Evrokupa Džonatan Motli isključen je početkom treće deonice, nakon što je posle tehničke u prvom delu, njemu dosudjen i nesportski prekršaj.

Ruski tim je uprkos tome veći deo treće četvrtine proveo u vodjstvu, a do najveće prednosti došli su u završnici posle koša Kuka (62:70).

Tokom cele poslednje deonice u vodjstvu je bila domaća ekipa, crno-beli su u dva navrata prišli na dva poena razlike, ali je Lokomotiva uspela da privede mirno meč kraju, i da trojkom Kida u završnici dodje do najveće prednosti (88:99).

Oba tima na vrhu tabele Grupe A imaju po šest pobeda i dva poraza.

U Evrokupu sledi pauza, Partizan će naredni meč igrati na svom terenu protiv Trenta, 12. januara, dok će Lokomotiva gostovati Huventudu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.