Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Partizan pobedio Budućnost i poveo u polufinalnoj seriji ABA lige - | K-013 Portal

Partizan pobedio Budućnost i poveo u polufinalnoj seriji ABA lige

partizan, buducnost, aba liga, kosarka

Košarkaši Partizana poveli su sa 1:0 u polufinalnoj seriji ABA lige, pošto su večeras na svom terenu pobedili podgoričku Budućnost sa 82:66 (18:15, 23:13, 20:21, 21:17).

Bolji od ostalih u pobedničkom timu bio je Zek Ledej sa 19 poena i tri skoka, Kevin Panter je postigao 13 poena, uz tri asistencije, a Matijas Lesor je dodao 11 poena, uz devet skokova i šest asistencija.

U ekipi Budućnosti najbolji učinak imao je Denis Sili sa 16 poena, Džastin Kobs je upisao 14 poena i pet uhvaćenih lopti, dok je Petar Popović postigao 12 poena.

Budućnost je dobro otvorila meč, a najveću prednost ostvarili su pet i po minuta pre kraja prve četvrtine (4:10).

U nastavku je usledila serija Partizana 14:2, koja je ‘krunisana’ trojkom Pantera. Do kraja deonice Budućnost je smanjila zaostatak na 18:15.

Crno-beli su „zakucavanjem“ Ledeja napravili seriju 9:0 na početku druge deonice. U dva navrata domaći tim došao je do plus 17, a na pauzu Partizan je otišao sa 13 poena razlike (41:28).

Crnogorski tim je u trećoj deonici smanjivao vođstvo rivala, a u jednom trenutku prednost Partizana iznosila je samo sedam razlike (52:45).

Domaća ekipa je potom odgovorila serijom 7:0, koja je okončana „zakucavanjem“ Matijasa Lesora. Treća četvrtina završena je vođstvom crno-belih 61:49.

Trojkom Popovića Budućnost je početkom poslednjeg dela igre došla do jednocifrenog zaostatka (61:52), da bi usledila serija domaćih od 10:0, kojom su i prelomili meč.

Polufinalna serija ABA lige igra se na dve pobede.

U četvrtak se u prvom meču polufinala sastaju Crvena zvezda i Cedevita Olimpija.

Drugi meč polufinala ABA lige između Budućnosti i Partizana igra se u Podgorici, u nedelju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.