Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Partizan posle neizvesne završnice bolji od Uniksa - | K-013 Portal

Partizan posle neizvesne završnice bolji od Uniksa

evrokup, partizan, kosarka, uniks

Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu ekipu Uniksa sa 89:86 (20:26, 20:13, 23:21, 26:26), u utakmici osmog kola Grupe A Evrokupa.

Partizan je do treće pobede u šest odigranih utakmica vodio Markus Pejdž sa 25 poena, od čega je ubacio osam trojki, 15 poena je dodao Kodi Miler-Mekintajer, Rade Zagorac je ubacio 14, a Rašon Tomas i Nemanja Dangubić po osam poena.

U poraženom timu, koji sada ima skor 4/3, najefikasniji je bio Ajzea Kenan sa 19 poena, Džon Braun je postigao 16, a Džamar Smit 14 poena.

Uniks je bolje počeo meč, igrao je dobro u napadu, vrlo malo je promašivao, pa je i poveo na početku sa 16:8 posle trojke Smita. Partizan je, predvodjen Mozlijem, odgovorio serijom 6:0, a taj nalet crno-belih prekinuo je Smit novom trojkom (14:19).

Ruski tim se nakon toga ponovo "odlepio", imao je 17:24, a na prvi odmor je otišao sa šest poena viška 20:26.

Druga četvrtina počela je serijom trojki na obe strane, bilo ih je pet (29:32), nakon čega je Partizan sa pet vezanih poena Zagorca stigao i do prvog vodjstva na meču 34:32.

Partizan je u tom delu igre pronašao svoju igru, stigao je do lakih poena na obruču, pa je na poluvremenu imao koš prednosti 40:39.

Serijom trojki počela je i treća četvrtina, a posle trojke Veličkovića Partizan je stigao do tada najvećih plus četiri 54:50.

U finišu te deonice, Pejdž je vezao dve trojke što je crno-belima donelo plus osam (63:55), ali su nakon toga poklonili pet lakih poena Uniksu koji je prišao na samo tri poena zaostatka pred ulazak u poslednju četvrtinu.

U neizvesnoj završnici bolje se snašao Partizan. Prvo je Pejdž vezao dve trojke, nakon čega je Tomas odigrao sjajnu odbranu posle promašaja Miler-Mekintajera i omogućio mu da postigne lake i odlučujuće poene za 88:85 devet sekundi pre kraja meča.

Partizan u četvrtak dočekuje Huventud, u odloženom meču šestog kola.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.