Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Partizan smanjio na 2:1 u finalnoj seriji ABA lige protiv Zvezde - | K-013 Portal

Partizan smanjio na 2:1 u finalnoj seriji ABA lige protiv Zvezde

aba liga, crvena zvezda, partizan, kosarka

Košarkaši Partizana pobedli su kao domaćini Crvenu zvezdu sa 70:67 (21:17, 18:14, 8:23, 23:13), i tako smanjili na 2:1 u finalnoj seriji ABA lige.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kevin Panter sa 22 poena, šest asistencija i pet skokova, Aleksa Avramović je postigao 14 poena, dok je Dalas Mur upisao devet poena.

U ekipi Zvezde bolji od ostalih je bio Ognjen Dobrić sa 20 poena, poen manje je zabeležio Dejan Davidovac, a Nikola Kalinić je dodao devet poena.

Utakmica je prekinuta u poslednjem minutu pri vođstvu Partizana (68:65), a prekid zbog ubacivanja tvrdih predmeta na teren trajao je gotovo 40 minuta.

Meč je nastavljen nakon što su delovi tribina bili ispražnjeni.

Crno i crveno-beli su odigrali još jednu neizvesnu utakmicu u prepunom Pioniru. Oba tima su pogađala u serijama, oba su grešila, a meč je stalno prekidan kako bi se obrisao parket, što zbog velike vlage u hali, što zbog ubacivanja predmeta u teren.

Utakmica je počela poenima Kalinića, Partizan je odgovorio sa dve vezane trojke Mura, ali je Zvezda serijom 7:0 preokrenula rezultat.

Ekipe su se nakon toga smenjivale u vođstvu, da bi crno-beli na prvi odmor otišli sa četiri poena viška na svom kontu – 21:17.

Domaći tim je u finišu druge četvrine, preko Koprivice i Avramovića, stigao do 39:31, ali ie do polovine treće deonice izgubio tu prednost.

Zvezda je trojkom Kalinića povela sa 47:45, da bi posle trojke Dobrića uz faul na poslednju pauzu otišla sa plus sedam – 47:54.

Predvođen Avramovićem, Partizan je posle četiri minuta igre u poslednjoj četvrtini prišao na dva poena zaostatka (57:59), da bi Panter i Madar sa slobodnih bacanja doneli novo vođstvo domaćem timu (60:59).

U poslednji minut utakmice ušlo se trojkom Pantera (68:65) nakon čega su se sudije povukle u svlačionicu.

Nastavak meča doneo je poene Jama Madara sa slobodnih bacanja za plus pet Partizana, dok je konačan rezultat postavio Davidovac.

Igrači Partizana ispratili su košarkaše Zvezde do tunela i stali u špalir dok nisu otišli, kako bi sprečili gađanje sa tribina.

Partizan će biti domaćin i četvrte utakmice finala ABA lige. Finalna serija se igra na tri pobede.

Četvrti meč na programu je u petak od 18.30.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.