Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Partizan u finišu odbio nalet Borca za plasman u polufinale - | K-013 Portal

Partizan u finišu odbio nalet Borca za plasman u polufinale

kk partizan, kk borac cacak, sport, kosarka, kup radivoja koraca

U trećem četvrtfinalnom duelu Kupa Radivoj Korać, košarkaši Partizana su savladali čačanski Borac i postali polufinalista završnog turnira za „Žućkovu levicu“.

Crno-beli su bolje započeli utakmicu i na startu poveli sa 6:0, ali je Borac brzo uspostavio ravnotežu i u 5. minutu je bilo 12:7 za Partizan. U nastavku prve četvrtine ekipe su bile prilično izjednačene, a rezultat je posle deset minuta bio 20:16.

Pogađali su kod Beograđana Pejdž i Perkins, odgovarali su Čačani saradnjom plejmejkera i visokih igrača… Posle sjajne asistencije Pejdža i zakucavanja Mike Partizan je podigao na 28:22, ali su kapiten Borca Čarapić i Gavrilović vezali dve trojke za egal u 15. minutu – 28:28. Ipak, crno-beli su zaigrali dosta čvršće u finišu prvog poluvremena i na veliku pauzu otišli sa 40:32.

Nastavila se žestoka borba i na početku drugog poluvremena. Stigao je tim iz Humske do prve dvocifrene prednosti posle trojke Dangubića u 24. minutu – 48:36. Pogodili su Čačani četiri slobodna bacanja posle dva faula i smanjili na 40:48, ali je odmah uzvratio trojkom Trifunović, pa dvojkom Tomas (53:40). Rasla je prednost crno-belih (60:44, 29. minut), ali je Borac posle mini serije 5:0 još bio u meču (49:60).

Odlučio je Partizan na u uvodnim minutima poslednje deonice reši svaku dilemu vezanu za pobednika ovog meča, a posle novih trojki Jaramaza i Dangubića ishod se nagoveštavao – 68:55, 33. minut. Međutim, vratili su se Čačani još jednom i smanjili na „minus pet“ (66:71) na tri i po minuta do kraja. Pogrešio je u sledećem napadu Mika, ali i Nerandžić, da bi Tomas pogodio samo jedno slobodno bacanje za 72:66 na 2:15 pre poslednje sirene.

Borac nije realizovao napad, Jaramaz je fauliran i oba puta je bio precizan za velikih 74:66. Pokušali su Čačani trojkama, ali su bili neprecizni. Ipak, pogodio je Todorović dva penala posle nesportske lične greške Perkinsa, a onda i Novaković za dva – 74:72 za Partizan na 35 sekundi pre kraja. Pekins je pogodio dvojku, Čačani nisu iskoristili poslednji napad i crno-beli su se tako zasluženo plasirali u polufinale.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS