Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Partizan u meču sezone dočekuje Lokomotivu - | K-013 Portal

Partizan u meču sezone dočekuje Lokomotivu

kk partizan, kosarka, lokomotiva

Crno-beli večeras u 4. kolu Top16 faze Evrokupa, od 20.30 dočekuju rusku ekipu Lokomotive u hali sportova "Ranko Žerevica".

Trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski se nada da će njegov tim odigrati do sada najbolji meč u sezoni.

"Svesni smo da je ovo vrlo važna utakmica u kojoj je lopta okrugla i sve je moguće. Lično želim da nam ova utakmica bude najbolja do sada. Prvo što je važna, a drugo zbog nas i našeg samopouzdanja. Da odigramo sa najvećim mogućnostima", rekao je Filipovski.

Partizan je u prošlom kolu izgubio u Krasnodaru, a pa oba tima pred susret u Beogradu imaju skor 1-2.

"Lokomotiva je jaka ekipa, doveli su dva nova igrača Gosa i Gordona. Radi se o ekipi sa dobrim individualnim karakteristikama. Sa naše strane očekujem da se borimo 40 minuta, da ne odustajemo, da odigramo timski i da sa maksimalno kolektivnom igrom u napadu i odbrani damo sve od sve od sebe da zaustavimo jake strane pojedinaca".

Crno-beli su u ponedeljak na treningu imali 15 košarkaša, među kojim su bili i Aleksej Nikolić, ali i trojica mladih igrača Stefanović, Jovanović i Radovanović.

"Ali Nikolić je prvi put radio sa ekipom, da proba pet na pet, pa će, pa da vidimo… Priključili smo mlade igrače da nam pomognu na treningu. Tomas je igrao u Ljubljani sa povređenom rukom, Jaramaz je dobio udarac, ali treniraće. Imamo još dva treninga da se spremimo maksimalno i da odigramo praktično utakmicu sezone".

Meč sa Lokomotivom je važan za borbu za plej-of Evrokupa.

"Rekao sam i igračima, rad i svakodnevno odricanje mora da nam se maksimalno vrate. Šut, kao varijabli mentalne čvrstine i opuštenosti, trenutno nam ne ide na ruku. Sezona je turbulentna, promena trenera, neke neverovatne povrede, teški porazi posle dobrih utakmica…Turbulencije utiču na psihu igrača. Znamo da svi očekuju od nas mnogo, ne bežimo od toga, ali igrači moraju sve da stave na stranu se te stvari. U varijabli šuta najvažnije je samopouzdanje, mirnoća i čista glava. U turbulentnoj sezoni i sa problemima koje imamo, ne uspevamo da nađemo mirnoću u šutu i lopta nam izlazi iz koša."

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.