Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Partizan ubedljiv protiv Virtusa za prvu pobedu u Evroligi - | K-013 Portal

Partizan ubedljiv protiv Virtusa za prvu pobedu u Evroligi

kk partizan, virtus, evroliga

Košarkaši Partizana upisali su prvu pobedu u Evroligi, pošto su večeras u Beogradu slavili protiv Virtusa iz Bolonje sa ubedljivih 90:62 (27:11, 24:21, 18:15, 21:15), u četvrtom kolu tog takmičenja.

Posle tri vezana poraza na startu sezone, crno-bele je do trijumfa u Beogradskoj areni vodio Džejms Naneli sa 20 poena, Matijas Lesor i Danilo Andjušić su dodali po 14, Jam Madar je postigao 11, a Kevin Panter deset poena.

U redovima Virtusa najbolji su bili Ismael Bako sa 11 i Kajl Vims sa deset poena, dok je srpski košarkaš Miloš Teodosić meč završio bez poena.

Partizan je serijom 7:0 otvorio meč, a dobru igru domaći tim je „krunisao“ zakucavanjem Lesora za 13:4. I u nastavku prve deonice crno-beli su igrali odlično, a najviše su se istakli Naneli (10 poena) i Madar (osam poena).

Na prvu pauzu otišlo se sa plus 16 za Partizan, da bi italijanski tim u drugoj četvrtini trojkama Kajla Vimsa i Džordana Mikija smanjio na 29:21.

Rezultatska serija gostiju je trajala kratko i crno-beli su ubrzo vratili dvocifrenu prednost. U finišu druge četvrtine, trojkama Nanelija i Madara, Partizan odlazi na 47:30, a do kraja poluvremena domaća ekipa je uspela da uveća razliku i povede 51:32.

Kontrolisali su crno-beli rezultat tokom treće četvrtine, a trojkom Andjušića u završnici dolaze i do plus 23 (69:46).

Nastavio je Andjušić sa dobrom igrom i u poslednjem periodu, kada je pogotkom sa distance Partizan doveo do prednosti 74:47.

Seriju Partizana 9:0 početkom četvrte četvrtine potvrdio je Panter trojkom, a crno-beli tada prvi put idu iznad 30 poena razlike (78:47). Do kraja meča izabranici Željka Obradovića su održavali veliku prednost i slavili sa ubedljivih 90:62.

Košarkaši Partizana će u narednom kolu dočekati Žalgiris, dok će Vitrus gostovati Real Madridu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.