Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pešić: Radujem se novom izazovu na klupi reprezentacije - | K-013 Portal

Pešić: Radujem se novom izazovu na klupi reprezentacije

svetislav pesic, kosarkaska reprezentacija srbije

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je danas da se raduje novom izazovu nakon preuzimanja funkcije, kao i da će svoje znanje i iskustvo staviti u službu srpske košarke.

„Ja se radujem novom izazovu, radujem se što sam ponovo trener reprezentacije. Ovo mi nije prvi put, imam neka iskustva, ali što se kaže to nije kvalitet ako ne znaš da ga iskoristiš. Ja ću se truditi da iskustvo i znanje stavim u službu srpske košarke, ne samo reprezentacije“, rekao je Pešić na konferenciji za medije.

Pešić je juče imenovan za novog selektora, a u karijeri je kao selektor Jugoslavije osvojio zlato na Evropskom prvenstvu 2001. godine, i zlato na Svetskom prvenstvu godinu dana kasnije.

On je dodao da svi igrači, koji su došli do nivoa da igraju za selekciju spadaju u takmičare, i da većina njih želi da igra protiv najboljih.

„Trudiću se da sa ljudima stvaram drugačiji odnos. Da želimo da pobedjujemo, da osvajamo medalje, da imaju osećaj da su napredovali kao igrači“, rekao je Pešić.

Istakao je da se košarka menja, i da treneri imaju sve manju moć, ali i da je dobio podršku svih trenera domaćih klubova.

„Ja bi trebalo da uvedem rad, red i disciplinu. Ja bih tu disciplinu zamenio pa bi rekao rad, red i odgovornost“, dodao je on.

Proslavljeni trener rekao je da će posetiti svakog igrača, ali je dodao da je sada najvažnije pripremiti se za mečeve u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

„Udvaraću se svakom igraču ne samo Nikoli Jokiću, i objašnjavaću da je mnogo dobro za njega i njegovu karijeru da igra za selekciju. Poseta igračima će biti treniranje sa posetom, biću mentor. Pokušaću da i u tom delu pomognem da budu bolji. Da im pridjem da napravim tu neku empatiju, i da oni znaju da ja želim da im pomognem“, istakao je Pešić.

Novi direktor reprezentacije biće Dragan Tarlać, koji je rekao da ovo smatra kontinuitetom u radu.

„Veliki je rad pred nama, na to smo spremni, spremni smo da odgovorimo na te izazove“, ocenio je on.

Pešić je poslednji angažman imao u ekipi Barselone, koju je vodio od 2018. do 2020. godine, a sa tim timom je 2003. godine osvojio titulu u Evroligi.

Tokom karijere sa uspehom je trenirao Bosnu, Albu, Keln, Lotomatiku, Djironu, Crvenu zvezdu, moskovski Dinamo, Valensiju, Bajern Minhen i reprezentaciju Nemačke.

Reprezentacija Srbije prvu utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine igra protiv Letonije 25. novembra na domaćem terenu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.