Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Petrušev doneo Megi pobedu protiv Borca - | K-013 Portal

Petrušev doneo Megi pobedu protiv Borca

kosarka, aba liga, kk mega, kk borac

Košarkaši Mege pobedili su čačanski Borac sa 86:84, u 19. kolu ABA lige u hali "Ranko Žeravica" u Beogradu. Mega je do pobede došla posle drame i velike borbe u finišu meča, a Filip Perušev tri sekunde pre meča pogodio je za 13. trijumf Mege u ovoj sezoni.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Marko Simonović sa 28 poena i 13 skokova, Pertušev je dodao 16 poena, dok su Stefan Momirov i Dajšon Smit ubacili po 11.

U ekipi Borca, kome je ovo bio 13. poraz, Dušan Miletić je imao odličnu rolu od 24 poena i 13 skokova, dok je Uroš Čarapić dodao 17 poena.

Izabranici Vladimira Jovanovića odlično su počeli utakmicu, posle prvih 10 minut imali su 15 poena prednosti, a taj višak u jednom trenutku išao je i na plus 21.

Buđenje Čačana došlo je u trećoj deonici kada su uspeli da istope Megin višak, pa su u poslednji deo ušli sa minusom - 60:62.

Čarapić je pogotkom sa linije 6,75 na početku poslednjeg dela doveo svoj tim u vođstvo (63:32) i time najavio neizvesnu završnicu, a izabrancii Marka Marinovića sa tri vezane trojke Džonsa, Čarapića i Novakovića došli su na plus pet.

Petrušev i Simonović držali su Megu u utakmici, a važnu trojku pri rezultatu 79:80 postigao je Momirov.

Tepić je u narednom napadu pogodio za dva i vođstvo od 84:80 na minut i po pre kraja.

Borac ni tada nije odustao, Miletić je smanjio na 84:82 nakon čega je Čarapić sa penala doneo izjednačenje na osam sekundi pre kraja.

Mega je uspela da preko Petruševa dođe do pobede, koji je na tri sekunde pre kraja ubacio alej-up i stavio tačku na ovu utakmicu.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.