Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pobeda Denvera posle produžetka, tripl-dabl Jokića - | K-013 Portal

Pobeda Denvera posle produžetka, tripl-dabl Jokića

košarka, sport, NBA, Jokić, Denver

Košarkaši Denvera posle produžetka pobedili su Oklahomu 121:113, uz odličnu partiju Nikole Jokića. Srpski centar meč je završio sa tripl-dabl učinkom od 30 poena (10/21 ššut iz igre)12 skokova i 10 asistencija za 39 minuta igre.

Odličnu rolu za Nagetse pružio je Majkl Porter junior sa 37 poena i 11 skokova. "Džoker" je u prvom delu bio malo u senci raspoloženog Majkla Portera džuniora, koji je meč završio sa rekordom karijere od 37 poena.

Međutim, u nastavku meča, kada se rezultat lomio i pobednik odlučivao, dirigentsku palicu ”grumenja” preuzeo je Jokić, i meč završio sa sjajnim učinkom.

Somborac je ubacio 30 poena, uhvatio 12 skokova i podelio 10 asistencija saigračima, uz dve blokade za 39 minuta. Zanimljivo, promašio je svih pet šuteva za tri poena, ali to na kraju nije pokvarilo utisak o njegovom odličnom izdanju i prvom ostvarenom tripl-dabl učinku nekog od igrača u novonastalim okolnostima i formiranom "mehuru" u Orlandu.

Po 17 poena kod Nagetsa dodali su Moris i Milsap, dok je najbolji akter Tandera, u meču sigurnih učesnika plej-ofa sa Zapada, bio je Džej Gildžijus-Aleksander sa 24 poena. Kris Pol je ubacio poen manje uz osam asistencija, ali i promašeno jedno slobodno bacanje u finišu regularnog dela, koje bi njegovom timu vrlo verovatno donelo pobedu.

Nagetsi su i dalje treći na tabeli zapadne konferencije sa skorom 44-23, dok Oklahoma ima 41-25 na šestom.

U ekipi Tandera Džej Gildžijus-Aleksander je imao 24 poena, Kris Pol je dodao 23, dok je Danilo Galinari je ubacio 20 koševa.

Denver je treći na Zapadu, dok Oklahoma drži šestu poziciju.

(RTS, Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.