Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Popović potpisao četvorogodišnji ugovor sa Zvezdom - | K-013 Portal

Popović potpisao četvorogodišnji ugovor sa Zvezdom

KK Crvena Zvezda, Popović, košarka, sport sporske vesti

Srpski centar Nikola Popović od danas je novi košarkaš Crvene zvezde, saopštio je klub. Kako se navodi, nekadašnji igrač juniorskog pogona Crvene zvezde, nakon četvorogodišnjeg iskustva u NCAA ligi gde je igrao za Boston Koledž, vraća se među crveno-bele sa kojima je potpisao četvorogodišnji ugovor.

Popović je bivši mladi reprezentativac Srbije i finalista juniorske Evrolige sa crveno-belima 2015. godine.

Rođen je 19. jula 1997. godine u Banja Luci, visok je 211 centimetara i igra na poziciji krilnog centra i centra.

"Dolaskom, odnosno povratkom Popovića Crvena zvezda je nastavila sa praksom davanja šanse svojoj deci i u skladu sa najavljenom transfer politikom "kupujmo domaće". Nikola se vraća u svoju Crvenu zvezdu u kojoj želi da ostavi trag i kao senior", navodi se na sajtu kluba.

"Drago mi je da se vraćam u svoju kuću. Prethodne četiri godine proveo sam u SAD, napravio sam važan korak, stekao obrazovanje i dodatno igračko iskustvo. Vraćam se u Crvenu zvezdu gde želim da ostavim veliki trag. Smatram da sam doneo najbolju odluku i da sam izabrao najbolji put. Sada je na meni da radim, da treniram i da se nametnem", rekao je Popović po potpisivanju ugovora.

Igrač koji je tokom karijere na Boston Koledžu bio jedan od najboljih centara u ACC, najjačoj NCAA konferenciji, prema dogovoru, prvu od četiri sezone provešće u dresu KK FMP, gde će se privikavati na zahteve evropske košarke u kojoj nije bio poslednje četiri godine.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.