Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Poraz košarkaša Srbije od Slovenije posle produžetka - | K-013 Portal

Poraz košarkaša Srbije od Slovenije posle produžetka

srbija, slovenija ,kosarka

Košarkaši Srbije poraženi su večeras u Ljubljani od Slovenije 97:92 17:21, 28:21, 22:23, 19:21, 11:6) posle produžetka u prvoj pripremnoj utakmici za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i Evropski šampionat.

U prepunoj dvorani "Stožice" viđen je pravi takmičarski meč, koji su dobrim delom pokvarile domaće sudije sa nekoliko spornih odluka, a u centru pažnje bio je duel NBA zvezda Luke Dončića i Nikole Jokića.

Na kraju Dončić se radovao pobedi, a meč je završio 34 poena, šest skokova i devet asistencija, a ispratili su ga Klemen Prepelič i Majkl Tobi sa 16 poena.

Jokić je postigao 26 poena, uz 12 skokova i šest asistencija, Vasilije Micić ubacio je 17, Nikola Kalinić 12, a Dejan Davidovac i Dušan Ristić po devet poena.

Meč će dugo pamtiti Nemanja Nedović, koji je šutirao 13-1, trojke 8-0 i meč završio sa samo tri poena.

Košarkaši Srbije iz Ljubljane putuju u Hamburg, gde ih očekuje učešće na turniru "Superkup" i mečevi protiv Italije u petak, odnosno u subotu protiv Nemačke ili Češke.

Potom slede dva meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, prvo protiv Grčke u Beogradu 25. avgusta, a zatim i gostovanje Turskoj tri dana kasnije.

Šampionat Evrope počinje 1. septembra.

Srbija je u D grupi u Pragu, a rivali su Izrael, Holandija, Finska, Poljska i Češka.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.