Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rešenje za završetak sezone u Evroligi? - | K-013 Portal

Rešenje za završetak sezone u Evroligi?

Sezona u košarkaškoj Evroligi je u prekidu usled pandemije koju je izazvao koronavirus i nije poznato kako će se i da li će se uopšte ona završiti. Međutim, Amerikanac iz redova Efesa Kris Singlton ima rešenje.

Košarka je stala u celom svetu, a najbliži nastavku takmičenja su Kinezi. Međutim, nastavak sezone u Evropi se za sada ne nazire.

Igrači širom sveta su u karantinu, prinuđeni da sede kod kuće i eventualno u njoj nekako upražnjavaju košarku.

Uz to, oni imaju i više nego dovoljno vrеmena za razmišljanje, a mngogi od njih razmišljaju o tome kako će se i da li će se sezona uopšte nastaviti.

S tim u vezi oglasio se centar Efesa, Amerikanac Kris Singlton, koji smatra da je rešenje za finiširanje sezone u Evroligi sistem koledž "Martovskog ludila", odnosno igranja po jedne utakmice do dobijanja četiri tima koja bi igrala na klasičnom fajnal-foru.

"Za Evroligu i vlasnike njenih timova: Znam da pokušavate da sprovedete model poslovanja NBA, ali mislim da biste ove godine mogli da probate sa En-Si-Ej-Ej (NCAA) modelom Martovskog ludila umesto doigravanja i to samo ovaj put", predložio je odlični centar putemTvitera.

Čelnici Evrolige se nisu konkretno izjašnjavali o mogućim scenarijima, kao što su to učinili njihovi uzori iz NBA lige, o čemu jenedavno govorio komesar Adam Silver.

(RTS)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.