Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srpske košarkašice pobedile Litvaniju u kvalifikacijama za EP - | K-013 Portal

Srpske košarkašice pobedile Litvaniju u kvalifikacijama za EP

kosarkasice srbije, kvalifikacije za EP

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas Litvaniju sa 82:71, u trećem kolu Grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srbija je tako napravila veliki korak ka plasmanu na kontinentalni šampionat, pošto ima sve tri pobede.

Najefikasnija u utakmici koja je igrana u Istanbulu bila je Aleksandra Crvendakić sa 19 poena, dok je 15 postigla Sonja Vasić.

Srpske košarkašice će narednu kvalifikacionu utakmicu igrati u subotu od 16.00 protiv domaćina Turske.

Marina Maljković: Neprijatno je i čudno igrati kada ekipe nisu spremne

Selektorka košarkašica Srbije, Marina Maljković izjavila je danas da je neprijatno i čudno igrati utakmice kada ekipe nisu spremne.

Srbija je danas u Istanbulu pobedila Litvaniju 82:71, u trećem kolu Grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Videli ste i sami ono što sam vam rekla u pripremi utakmice, da su igračice i jednog i drugog tima nedovoljno spremne. Igrali smo loše uvodnih pet minuta, ali smo uspele brzo da uradimo ono što smo se dogovorile. Dosta smo grešile ali na našu sreću, imali smo više pozitivnih trenutaka i trudile smo se da izdržimo sa trčanjem. I pored svih grešaka uspele smo da sprovedemo ono što smo se dogovorili", izjavila je Marina Maljković.
Košarkašica Sonja Vasić je istakla da bi u drugim okolnostima ovo bila ubedljiva pobeda Srbije.

"Mislim da se vidi da nismo uigrane. Samo na trenutke je delovalo kao da smo to mi. Zadovoljne smo pobedom, ali realno nije to to. Mislim da bi sa nekim našim uobičajenim ritmom ovo bila ubedljivija utakmica. Ali, s obzirom na celu situaciju, mislim da je najbitnije da smo pobedili", rekla je Sonja Vasić.

Najefikasnija kod Srbije je bila Aleksandra Crvendakić sa postignutih 19 poena.

"Teška utakmica za nas, imali smo problem u skoku. Mislim da smo borbenošću nadoknadile te nedostatke. Smatram da možemo mnogo bolje da igramo i da pokažemo bolju igru protiv ekipe Turske. S obzirom da nismo imale mnogo treninga postoji veliki prostor za napredak", izjavila je Aleksandra Crvendakić.

Reprezentativka Ivon Anderson veruje da će ekipa napredovati iz meča u meč.

"Dobro smo se borile. Imale smo plan utakmicei uradile smo ono što smo htele. Samo je potrebno da nastavimo da napredujemo i da se upoznajemo. Trebalo bi da iz ovog meča uzmemo one dobre stvari i primenimo ih na utakmici protiv Turske", navela je Ivon Anderson.

Naredni kvalifikacioni meč Srbija će igrati protiv Turske, u subotu, 14. novembra.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.