Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srpski basketaši 3x3 otputovali u Tokio: Krenula šestorka, naknadno stiže Bulut - | K-013 Portal

Srpski basketaši 3x3 otputovali u Tokio: Krenula šestorka, naknadno stiže Bulut

basketasi 3x3 olimpijske igre

Reprezentativci Srbije u basketu 3x3 otputovali su rano jutros za Japan na Olimpijske igre.

Za Japan su krenuli selektor Goran Vojkić i igrači Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov, Mihailo Vasić, kao i rezerve Marko Savić i Stefan Kojić. Dušan Domović Bulut će se saigračima pridružiti naknadno, navodi se u saopštenju Olimpijskog komiteta Srbije.

Prva stanica srpskih basketaša biće grad Karatsu u kojem će obaviti pripremni kamp i pokušati da se što bolje priviknu na vremensku razliku i klimatske uslove koji vladaju u Japanu.

Dejan Majstorović je rekao da je njegova ekipa kvalitetno odradila pripreme i da bi u Karatsuu forma trebalo da se dovede u optimalno stanje pred početak Igara.

"Putujemo u dobroj atmosferi, ali i dobroj formi. Očekujemo da u Karatsuu nastavimo sa kvalitetnim radom i da se još bolje uigramo za nastup na Olimpijskim igrama, koji svi željno iščekujemo", rekao je Majstorović.

"Ovo je momenat koji smo čekali dugo vremena i daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate", istakao je on.

Selektor Goran Vojkić, koji će predvoditi reprezentaciju na istorijskom prvom nastupu na Olimpijskim igrama, naveo je da su svi igrači spremni za nastup na najvećoj sceni.

"Izuzetan posao je urađen tokom trenažnog procesa, što je zasluga celog stručnog štaba. Tokom pripremnog kampa nas očekuje aklimatizacija, treninzi i utakmica koju ćemo odigrati protiv reprezentacije Japana", rekao je Vojkić.

"Dugujemo ogromnu zahvalnost Olimpijskom komitetu Srbije i Košarkaškom savezu Srbije za uslove koje smo imali tokom priprema i nadam se da ćemo se kao ekipa odužiti svima rezultatom koji se očekuje od nas", istakao je Vojkić.

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 putovaće preko Pariza za Japan i nakon pripremnog kampa očekuje ih ulazak u Olimpijsko selo.

Prvi meč u grupnoj fazi takmičenja srpske basketaše očekuje 24. jula, a protivnik će im biti selekcija Kine.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.