Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tauns pobedio u šutiranju trojki, a Topin u zakucavanjima na ol-staru - | K-013 Portal

Tauns pobedio u šutiranju trojki, a Topin u zakucavanjima na ol-staru

sutiranje trojki, topin, tauns, nba, kosarka

Košarkaš Minesote Karl-Entoni Tauns pobedio je noćas u šutiranju „trojki“, dok je Obi Topin iz Njujorka bio najbolji u „zakucavanjima“, u sklopu ol-star vikenda NBA lige koji se održava u Klivlendu.

Tauns je pobedio sa 29 poena i postao prvi visoki košarkaš koji je pobedio u šutiranju „trojki“ na ol-staru od Kevina Lava 2012. godine. On je sa dva metra i 11 centimetara drugi najviši košarkaš koji je pobedio u tom takmičenju, od Dirka Novckog 2006.

Tauns je jedva prošao prvu rundu takmičenja, kada je prolaz obezbedio poslednjim šutem.

„Srećan sam što sam pobedio. Ovo je sjajno, ali postavio sam sebi visoke standarde, ja sam svoj najveći kritičar. Nema novinara, blogera, nikoga ko bi mogao oštrije da me kritikuje. Bio sam razočaran što nisam postigao 30 poena. Mislio sam da će mi 30 biti dovoljno za pobedu, ali izvukao sam se sa 29“, rekao je Tauns.

On je u finalu bio bolji od Luka Kenarda iz Los Anđeles Klipersa i Treja Janga iz Atlante. Šutirali su još Peti Mils iz Bruklina, Si Džej Mekalum iz Nju Orleansa, Dezmond Bejn iz Memfisa, košarkaš Toronta Fred Vanvlit i Zek Levin iz Čikaga.

Tauns je 2016. godine pobedio u takmičenju veština, pa je uz Stefena Karija iz Golden Stejta jedini igrač koji je pobedio u dva takmičenja u istoriji ol-stara. Kari je pobedio u šutiranju „trojki“ 2015. i 2021. godine i u takmičenju veština 2011.

U takmičenju u „zakucavanjima“ Obi Topin iz Njujorka pobedio je u finalu košarkaša Golden Stejta Huana Toskana-Andersona.

Topin je bio najkonstantniji i osvojio je najmanje po 44 poena u poslednja četiri „zakucavanja“.

U takmičenju su učestvovali i Džejlen Braun iz Hjustona i Kol Entoni iz Orlanda.

U takmičenju veština pobedio je domaći tim Klivlenda u sastavu Džeret Alen, Darijus Garland i Evan Mobli. Iako su izgubili u dodavanjima i na stazi prepreka, Kavalirsi su pobedili zahvaljujući dobrom šutu, predvođeni Garlandom koji je postigao 24 poena.

Za tim Adetokunbo nastupila su braća Janis, Aleks i Tanasis, a za tim Ruks Skoti Barns, Kejd Kaningem i Džoš Gidi.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.