Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tripl-dabl Jokića u pobedi Denvera nad Oklahomom - | K-013 Portal

Tripl-dabl Jokića u pobedi Denvera nad Oklahomom

Jokić, denver, nba

Nikola Jokić je u trijumfu Denver nagetsa nad Oklahoma siti tanderima 122:117 zabeležio 19 poena, 16 skokova i 13 asistencija. Na drugoj strani, Aleksej Pokuševski se nije upisao u sterlce.

Fenomenalan start dvostrukog MVP-a. Na otvaranju 27 poena, potom dva uzastopna tripl dabla.

Denver nagetsi su u divizijskom duelu savladali Oklahoma siti tandere 122:117 u prvom meču na svom parketu u novoj sezoni.

Tanderi su se pokazali kao nezgodan protivnik, preokrenuvši rezultat i održavajući vođstvo tokom druge deonice. Poluvreme se završilo izjednačeno 55:55, a domaćini su preuzeli drugi deo meča u svoju korist i upisali drugi trijumf u sezoni.

Najimpozantnije brojke kod Nagetsa imao je Nikola Jokić sa 19 poena, 16 skokova i 13 asistencija, uz šut iz 6/10 iz igre.

Efikasniji na listi strelaca od njega bili su Majkl Porter Džunior sa 23 (3/5 za dva, 5/10 za tri) i Kentejvijus Koldvel-Pop sa 21 poenom, Džamal Mari je upisao 16 poena, Džef Grin 14, dok je Eron Gordon ostvario dabl dabl od 11 poena i 10 skokova.

Aleksej Pokuševski u redovima Oklahome je imao skroman učinak, bez poena i tek jedan skok, uputivši tek jedan šut, iako je startovao meč.

Šej Gildžes-Aleksander je predvodio Oklahomu sa 28 poena, Džoš Gidi je na 19 poena pridodao 12 asistencija i šest skokova. Majk Muskala ih je pratio sa 18 poena.

Denver (2-1) u sledećem meču gostuje Portland trejlblejzersima, dok Oklahoma (0-2) dočekuje Minesotu.

Jokić uskoro nadmašuje Čemberlena, ispisuje istoriju po broju tripl dablova

Nikola Jokić je sa 78 tripl dablova u karijeri izjednačen na večnoj NBA listi sa legendarnim Viltom Čemberlenom.

Drugim tripl dablom u sezoniu meču protiv Oklahoma siti tandera,Nikola Jokić nastavnja da se penje na istorijskoj lestvici NBA lige. Može li impozantnije poređenje od onog da ste u rangu sa Viltom Čemberlenom, jednim od 10 najboljih igrača svih vremena.

Jokić se sa 78. tripl dablova u karijeri izjednačio sa Viltom i ove sezone, možda i već u narednom meču sudeći po formi, može da postane centar sa najviše tih statističkih dostignuća u istoriji NBA lige.

"Džoker" je u izjavi posle meča upoznat sa tim podatkom i odgovorio je na svoj skroman način, ističući da o tome nije ni sanjao.

"Uvek je lepo kada te uporede sa najvećima. To je košarka, lepo je. Uvek igram i radim ono što je potrebno Mislim da smo igrli dobro. Navijači su bili neverovatni", kratko i jasno je rekao Jokić.

Iznad centra Denver nagetsa su Lebron Džejms sa 105 (aktivan), Džejson Kid sa 107, Medžik Džonson sa 137, Oskar Robertson sa 181 i Rasel Vestbruk sa 194 tripl dabla.

Priliku za novi tripl dabl imaće protiv divizijskih rivala Portland trejlblejzersa.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.