Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Velika pobeda Zvezde protiv Zenita! - | K-013 Portal

Velika pobeda Zvezde protiv Zenita!

kk crvena zvezda, kk zenit, evroliga

Odličan meč odigrala je Crvena zvezda u Sankt Peterburgu i savladala ekipu Zenita 69:58, u 13. kolu Evrolige. Crveno-beli bili sjajni u odbrani i prekinuli niz od tri poraza u elitnom takmičenju. Naredni meč ekipa Dejana Radonjića igra 9. decembra u Beogradu protiv Olimpijakosa.

Konačan rezultat utakmice 69:58 ne pokazuje koliko je Zvezda bila ubedljiva u Sankt Peterburgu protiv Zenita, čime su crveno-beli došli do pete pobede u elitnom takmičenju.

Ekipa Dejana Radonjića odigrala je jednu od boljih utakmica ove sezone, favorizovanog protivnika na svom terenu zadržala na manje od 60 postignutih poena, a pobeda Beograđana nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Prvi meč u crveno-belom dresu ove sezone odigrao je Eron Vajt, koji se oporavio od teške povrede zadobijene u predsezoni, dok u sastavu nije bilo Nikole Ivanovića.

Zvezda je odlično ušla u meč i već u prvoj deonici pokazala u kom smeru će ići ovaj duel. Odličnom odbranom, crveno-beli su stekli prednost 10:3 i 19:10, a na prvi odmor otišli su sa vođstvom od 23:16.

Pokušavao je trener domaćih Ćavi Paskval da pronađe petorku koja bi mogla da parira izuzetno agresivnoj Zvezdinoj odbrani, ali u tome nije uspeo.

Crveno-beli su u drugoj deonici stekli dvocifrenu prednost, a na poluvreme su otišli sa rezultatom 42:28.

Domaći su početkom treće deonice izvršili pritisak, želeli da uhvate rezultatski priključak, ali trojkom Ostina Holinsa crveno-beli beže na +15.

U finišu treće deonice Zvezda je imala i +20, pa je već tada bilo jasno da će se iz Rusije vratiti sa bodovima u džepu.

Odužila se poslednja četvrtina, Zenit je na sve moguće načine pokušao da se vrati u utakmicu, pa na pet minuta do kraja smanjuje na 65:50.

U penal završnici, u kojoj je viđena rastrzana igra i veliki broj izgubljenih lopti, domaći su uspeli da smanje visoku prednost Zvezde na konačnih 69:58.

Najefikasniji u timu Zvezde bili su Volters sa 14 i Kuzmić i Kalinić sa po 11 poena, dok su svoj doprinos dali Dobrić, Lazić, Mitrović i Holins.

U ekipi Zenita najbolji je bio Džordan Miki sa 16, dok je Konor Frankamp dodao 12.

Koliko dobro je funkcionisala Zvezdina odbrana dovoljno govori činjenica da su najbolji šuteri Zenita i bivši košarkaši crveno-belih Bili Beron i Džordan Lojd utakmicu završili bez pogotka iz igre, ukupno postigavši 11 poena sa linije za slobodna bacanja.

Zvezda je tako zabeležila peti trijumf u takmičenju, dok je Zenit upisao peti poraz, drugi uzastopni.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.