Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zvezda nakon drame srušila Valensiju! - | K-013 Portal

Zvezda nakon drame srušila Valensiju!

zvezda, valensija, kosarka, sport

Košarkaši Crvene zvezde savladali su na svom parketu ekipu Valensije sa 76:73 u meču 15. kola Evrolige. Srpski klub prekinuo je niz od pet uzastopnih poraza u elitnom takmičenju,savladavši Valensijuu Beogradu.

Zvezda je do pobede došla nakon još jedne neizvesne i dramatične završnice u Evroligi, u kojoj se ovoga puta bolje snašla.

Valensija je nešto bolje otvorila meč, imala bolji protok lopte u napadu i pogađala u visokim procentima. Ipak, crveno-beli imali su odgovor za takvu igru i konstantno u prvoj četvrtini držali korak za španskim rivalom.

Početkom i sredinom druge četvrtine, Crvena zvezda zaigrala je znatno bolje na obe strane parketa i to se odrazilo i na rezutlat.

Druga deonica pripala je Zvezdi rezultatom 25:14, čime je domaćin stekao osetniju prednost.

Izabranici Saše Obradovića održavali su prednost, koja je iznosila od sedam do deset poena, da bi krajem treće i početkom četvrte poslednje četvrtine, Valensija "oživela" i potpuno anulirala deficit.

Po ko zna koji put, Zvezdu je očekivala neizvesna završnica, u utakmici u kojoj su imali dvocifrenu prednost. Ipak, ovoga puta, domaći košarkaši uspeli su da budu poprilično skoncentrisani i posvećeni na terenu i upišu pobedu.

Davidovac, O'Brajant i Lojd preuzeli su odgovornost u finišu susreta i pogocima doneli pobedu svojoj ekipi.

Lojd je protiv svoje bivše ekipe ubacio 20 poena, drugi pomenuti Amerikanac dodao je 15, a Davidovac osam poena u pobedničkoj ekipi.

U redovima Valensije istakli su se Labejri i Prepelič, koji su postigli po 15 poena, Tobi postigao 11. Zvezda beleži svoju petu pobedu ove sezone u elitnom takmičenju, te zauzima 15. poziciju na tabeli. Valensija je šesta na tabeli, sa učinkom od devet pobeda i šest poraza.

(RTS, Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS