Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zvezda predstavila tim i dresove za novu sezonu; Jovanović: Spremni za izazove - | K-013 Portal

Zvezda predstavila tim i dresove za novu sezonu; Jovanović: Spremni za izazove

kk zvezda

Košarkaški klub Crvena zvezda predstavio je danas, na "Medija deju" Evrolige, tim za novu sezonu.

"Crveno-beli" su predstavili i nove dresove koje će košarkaši srpskog i regionalnog šampiona nositi u narednoj sezoni.

Crvena zvezda će, kao i prethodne dve godine, i u novoj sezoni nositi opremu renomiranog sportskog brenda "Adidas", a promovisane su dve potpuno nove garniture dresova.

Medijima su se obratili trener Crvene zvezde Vlada Jovanović, kapiten Branko Lazić, kao i ostali košarkaši beogradskog kluba.

Crvena zvezda će prvi zvanični meč u novoj sezoni odigrati 1. oktobra na svom terenu sa ekipom MZT Skoplje, u prvom kolu regionalne ABA lige.

"Crveno-beli" će u 1.kolu Evrolige 7. oktobra gostovati aktuelnom evropskom šampionu Efesu.

Jovanović: Znamo kakva su očekivanja, spremni smo za izazove

Trener košarkaša Crvene zvezde Vladimir Jovanović izjavio da je zna kakva su očekivanja navijača i dodao da je ekipa spremna da odgovori na sve izazove u novoj sezoni.

Košarkaški klub Crvena zvezda predstavio je danas tim za novu sezonu.

"Sada završavamo pripremnu fazu perioda i počinjemo da se spremamo za prvu utakmicu u ABA ligi koja dolazi veoma brzo. Sigurno da znamo kakva su očekivanja od nas i siguran sam da smo spremni da odgovorimo na sve izazove. Ovaj ovde tim i stručni štab u koje ja čvrsto verujem ćemo da damo sve od sebe da ispunimo i naša, ali i očekivanja svih naših navijača. Ići ćemo od utakmice do utakmice - nije samo fraza, nego tako jeste - i siguran sam da imamo šta da ponudimo na kraju dana", rekao je Jovanović na konferencije za medije.

On je istakao da je tim izvukao pouke iz prijateljskih utakmica, koje je Crvena zvezda odigrala u pripremnom periodu.

"Ima puno novih igrača i sigurno da je potrebno vreme da se svi naviknemo jedni na druge i da se neke kockice slože. To ništa ne ide preko noći, to je jedan proces i uračunali smo to i verujemo da će sve da bude kako treba. Mi smo odigrali sedam prijateljskih utakmica, pet smo pobedili dve smo izgubili. Na nekim smo izgledali dobro, na nekima ne, ali to je pripremni period - period kada treba da sagledamo neke stvari, da bi znali šta treba da popravljamo. Mi smo izvukli pouke u svim lošim trenucima i nadam se da će to da nam pomogne", naveo je trener Crvene zvezde.

Jovanović je istakao da nije zabrinut.

"Mislim da ne bi bilo ni normalno, ni dobro da sada izgledamo najbolje i da sada igramo našu najbolju košarku. Očekujem da ćemo svaki dan da budemo bolji, a da ćemo najbolju košarku da igramo kada to najviše bude trebalo", zaključio je Jovanović.

Nedović otkrio stanje povrede; Lazić: Ciljevi su isti

Košarkaši Crvene zvezde Džejlen Adams, Nemanja Nedović i Branko Lazić najavili su novu sezonu.

Povratnik u crveno-beli dres Nemanja Nedović prokomentarisao je povredu koju je zadobio tokom Evropskog prvenstva.

nedovic44488

"Ja sam sada oporavljen, ali treba da napravim taj postepeni ulazak u trening. Nažalost, imao sam već iskustva sa povredom lista i nije naivno. Može vrlo lako da se pogorša. Postepeno se uvodim, upoznajem se sa ekipom. Na svakoj poziciji smo popunjeni sa dva, negde i sa tri vrlo kvalitetna igrača, tako da je na nama da sve to pretočimo na teren i da dočekamo spremni tu utakmicu sa MZT-om u subotu",izjavio je Nedović.

Debitant u evropskoj košarci Džejlen Adams ima veliko poverenje u svoj novi tim.

"Sve je ovo iskustvo iz kojeg učim za mene. Verovatno će biti potrebno malo vremena kako bi se 'skapirali' kao ekipa, ali sve dok svakog dana budemo napredovali i trenirali kako treba – mislim da nam predstoje dobre stvari. Nemam neki određeni rok za to, ali jednostavno jedva čekam da vidim to kada se desi. Nadam se, skorije nego kasnije",kazao jAdams.

Kapiten Branko Lazić veruje u finalni uspeh svog tima.

"Nova sezona i novi tim. Tu je dosta novih igrača, ali ima i poznatih lica. Mi smo odradili taj pripremni period, za vikend nas očekuje početak sezone. Odradili smo ono što je bilo potrebno da bi sezonu počeli onako kako treba. Ciljevi su isti kao i svih prethodnih sezona i daćemo sve od sebe da ostvarimo te ciljeve",podvukao je Lazić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.