Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zvezda prekinula negativan niz u Laktašima - | K-013 Portal

Zvezda prekinula negativan niz u Laktašima

kk crvena zvezda, kk igokea

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Igokee 76:70 (23:18,18:17,18:20,17:15) u utakmici petog kola ABA lige.

Ovom pobedom beogradski klub je prekinuo niz od tri izgubljene utakmice na gostovanju u Laktašima.

Klub sa Malog Kalemegdana posle ove utakmice ima četiri pobede iz isto toliko utakmica, dok je Igokea upisala svoj drugi poraz iz pet odigranih utakmica.

"Crveno-bele" su predvodili Luka Vildoza sa 19 poena, Bendžamin Bentil sa 17 poena i sedam skokova i Filip Petrušev sa 11 poena i osam skokova. U domaćoj ekipi istakli su se Kendrik Rej sa 24 poena i Dešon Stefens koji je ostvario dabl-dabl sa 13 poena i 13 skokova.

Crvena zvezda narednu utakmicu igra u Monte Karlu protiv Monaka u okviru šestog kola Evrolige, dok tri dana kasnije dočekuje Zadar u Beogradu u okviru šestog kola regionalnog takmičenja.

Tim iz Laktaša prvo dočekuje Bilbao u okviru trećeg kola Lige šampiona, pa zatim u regionalnom takmičenju dočekuje Budućnost.

Jovanović: Svaka pobeda nam znači

Trener košarkaša Crvene zvezde Vladimir Jovanović izjavio je večeras nakon trijumfa nad Igokeom da mu je drago što je njegova ekipa ostvarila pobedu u važnoj utakmici.

"Čestitam mojim igračima na pobedi, jako je važna za nas. Znali smo da ovde na ovom terenu nismo odigrali dobro prethodne utakmice i imali smo to na pameti. Videlo se u nekim trenucima da smo pre dva dana imali jako tešku utakmicu u Evroligi ali izneli smo na kraju utakmicu do kraja protiv kvalitetnog protivnika. Znali smo da treba da zaustavimo njihov šut za tri poena, sa druge strane smo imali problem sa odbranom pik end rola", izjavio je trener Crvene zvezde na konferenciji za novinare posle utakmice.

Trener beogradskog kluba je dodao da se mnogo lakše radi kad se upišu dva boda.

"Svaka pobeda nam znači na polju samopouzdanja i na polju ostvarivanja naših ambicija za koje se zna kakve su. Lakše je da se radi kad pobedimo, naravno uvek su tu greške koje treba popravljati", zaključio je Jovanović.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.