Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nastupi pančevačkih džudista u Kaunasu, Zagrebu, Vršcu i Jagodini - | K-013 Portal

Nastupi pančevačkih džudista u Kaunasu, Zagrebu, Vršcu i Jagodini

Andrea Stojadinov

Iza nas je buran džudo vikend. Takmičari iz našeg grada nastupali su u Kaunasu (Litvanija),  Zagrebu (Hrvatska), Vršcu i Jagodini.

Kaunas je ovog vikenda bio domaćin juniorskog evropskog kupa, na kome je prošlogodišnju titulu branila naša mlada sugrađanka Andrea Stojadinov.

U prvom kolu sastala se sa Poljakinjom Aleksandrom Polkovski i pobdila je iponom, protivnica u drugom kolu bila je Helena Grau iz Nemačke, koja je sredinom borbe pobeđena iponom, u polufinalu Andrea se sastala sa predstavnicom Turske Onde Azik, koju je primorala na predaju posle dva i po minuta borbe.

U finalnoj borbi je čekala još jedna Turkinja Tugče Beder (drugi nosilac) posle izjednačene borbe u prvoj polovini meča, Andrea pada na "vazari", i iz želje da što pre izjednači pravi grešku i biva iskontrirana od protivnice i na taj način gubi meč.

"Nedostatak strpljenja u odlučujućoj borbi koštao me je zlatne medalje, ali ovo je neophodno iskustvo za dalji nastavak karijere" izjavila nam je Andrea Stojadinov.

U Zagrebu je održan Kup Dugava u šest uzrasnih kategorija, a boje našeg grada brani li su takmičari DŽK Dinamo i DŽK Jedinstvo koji su se vratili kući "pevajući" jer su doneli 14 medalja i dva pehara.

Džudo

Osvojeno je 6 zlatnih medalja, 6 srebrnih i 2 bronzane.

Za najuspešnije takmičare proglašeni su Kristijan Lehni DŽK Jedinstvo u konkurencij poletaraca i Ognjen Đurišić DŽK Dinamo u konkurenciji kadeta.

Pored njih dvojice zlatom su se okitili i iz DŽK Jedinstva Anđelović Ilija i Dimitrovski Aleksandra, dok su iz DŽK Dinamo zlata osvojili Đorđe Jakimovski i Metija Zubović.

Grad Vršac je u dva dana bio domaćin šeststotina takmičara iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Crne Gore, Slovenije, Kipra, Hrvatske, Makedonije, Moldavije, Austrije, Grčke, Mađarske Italije, Ukrajine i Srbije.

Rastko Andjelović
(Rastko Andjelović)

Naše male džudoke su bile na visini zadatka i osvojile su jedan pehar i 20 medalja 4 zlata, 6 srebra i 10 bronzi.

Najuspešniji je bio Kačarevac Rastko Anđelović koji je proglašen za najboljeg kadeta na turniru, a zlata su osvojili i članovi DŽK Jedinstvo Mihajlo Anđelović i Bjelčević Kristina, i članica DŽK Dinamo Milica Sekulović.

U nedelju 12.05. Jagodina je ugostila preko 350 takmičara iz Srbije i Crne Gore a naš grad su uspešno reprezentovali takmičari DŽK Akademija Jočić i DŽK Jedinstvo. Oni su osvojili 2 srebra i 4 bronze te stekli neophodno iskustvo za nastavak sezone.

lehni kristijan
(Lehni Kristijan sa trenerom)

FOTO: Božana Anđelović i Marko Sekulović

Tags: , ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.