Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Novi koncept otvaranja Olimpijskih igara - | K-013 Portal

Novi koncept otvaranja Olimpijskih igara

Organizacioni odbor Olimpijskih igara u Tokiju najavio je da će se, nakon odgađanja za narednu godinu, menjati i planovi za ceremonije svečanog otvaranja i zatvaranja najveće sportske manifestacije, objavio je portal crnogorskog Olimpijskog komiteta.

Kompletan koncept i plan za te spektakularne svečanosti je, kako prenosi portal, već bio razrađen i usvojen uoči odlaganja Igara.

"U skladu sa novom planetarnom realnošću, tema borbe sa pandemijom korona virusa biće ubačena u program ceremonija, kao važan segment. Poruka će biti jasna - održavanje Olimpijskih igara u Tokiju, sa godinom odlaganja, je snažan dokaz da čovečanstvo zna da istraje i pobedi i u ovakvim situacijama", istaknuto je u saopštenju organizatora.

Navodi se da je Japan to mnogo puta dokazao i u bliskoj prošlosti, suočavajući se sa nuklearnom katastrofom u Fukušimi, stravičnim zemljotresima i cunamijima.

"Očekuje se da kompletan novi koncept za ceremonije otvaranja i zatvaranja Igara u Tokiju bude razrađen do kraja maja ove godine", navedeno je u saopštenju.

(Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.