Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Igor Kolaković novi selektor srpskih odbojkaša - | K-013 Portal

Igor Kolaković novi selektor srpskih odbojkaša

igor kolakovic, odbojka, selektor

Igor Kolaković imenovan je za selektora muške odbojkaške reprezentacije Srbije do Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, saopštio je Odbojkaški savez Srbije.

Kolaković je trenutno trener poljske Varte, a funkciju selektora Srbije već je obavljao od 2006. do 2014. godine.

U tom periodu Srbija je osvojila osam medalja: jednu zlatnu, tri srebrne i četiri bronzane.

Na Svetskom Prvenstvu 2010. godine osvojio je bronzanu medalju, na Svetskom šampionatu 2013. za mlađe seniore srebro, u Svetskoj ligi dve srebrne medalje (2008. i 2009. godine) i jednu bronzanu (2010. godine), a na prvenstvima Evrope zlatnu medalju 2011. i bronzane medalje na 2007. i 2013 godine.

Pored reprezentacije Srbije Igor Kolaković je predvodio selekciju Irana od 2017. do 2020 godine, a trenirao je i slovenački ACH Volej iz Ljubljane i francuski Kan.

Izazov i odgovornost

Želim da se zahvalim Odbojkaškom savezu Srbije na ukazanom povrerenju

rekao je Igor Kolaković nakon što je drugi put u karijeri izabran za selektora odbojkaša Srbije navodeći da je srpski savez visoko pozicioniran u svetu odbojke zahvaljujući izvanrednoj organizaciji i velikim rezultatima nacionalnih timova.

"Reprezentacija je veliki motiv za sve, iz generacije u generaciju zadržan je iskreni odnos i ljubav prema nacionalnom timu. Zbog svega ovoga reprezentacija je za mene izazov i odgovornost. Radujem se radu i sa iskusnim, a posebno sa mladim igračima koji dolaze iz sve jače srpske lige", zaključio je Igor Kolaković.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.