Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Istorijska pobeda odbojkašica Srbije protiv Rusije! - | K-013 Portal

Istorijska pobeda odbojkašica Srbije protiv Rusije!

odbojkasice, odbojkasice srbije, evropsko prvenstvo u beogradu

Odbojkašice Srbije pobedile su Rusiju u petom meču grupne faze na Evropskom prvenstvu sa 3-2 u setovima i po prvi put u istoriji savladale ovu reprezentaciju na evropskim prvenstvima.

Srbija je savladala Rusiju sa 25:22, 25:19, 16:25, 24:26, 15:10 i nastavila da vezuje pobede na Evrovoleju, gde je neporažena još od 2017. godine sa 21 trijumfom zaredom.

Ovo je, ujedno, bila i prva pobeda Srbije nad Rusijom u istoriji evropskih prvenstava.

Srpkinje su se u osminu finala plasirale kao prvoplasirane u Grupi A sa pet pobeda u pet mečeva, a rivalke će joj biti četvrtoplasirane iz Grupe C, što će se saznati u četvrtak.

Najbolja akterka duela bila je Tijana Bošković sa 27 poena. Bojana Milenković je upisala 13, koliko i Milena Rašić, dok je Mina Popović imala 11 poena.

Na drugoj strani najbolja je bila Arina Fedorovceva sa 19 poena. Tatjana Kadočkina je dodala 17, a Ksenija Smirnova 11 poena.

Osmina finala je na programu 29. avgusta.

Srbija je igrala dobro u prvom setu, ali se Rusija nikako nije predavala, pa je sredinom seta viđen egal. Srbija je uspela da sačuva minimalnu prednost i u završnici, a onda dobrom odbranom dođe do nekoliko poena u nizu i privede prvi deo igre kraju.

U drugom setu Rusija je ponovo dobro krenula, imala prednost na početku, ali nije uspela da izdrži. Ubrzo je prednost Srbije postala nedostižna (18:12), a set je ubrzo bio gotov.

Treći set je, međutim, bio potpuno druga priča.

Ruskinje su igrale kao u transu – uz fenomenalne servise i smečeve, ali i dizanja koja su sve to spajala. Izabranice Zorana Terzića nisu imale odgovor, pa se otišlo u četvrti set, gde se sve u jednom trenutku vratilo na staro.

Iako je u jednom trenutku bilo velikih 18:12 za aktuelnog šampiona, Ruskinje su uspele da naprave čudesan preokret.

Drama je bila rezervisana i za peti set, ali su dobra odbrana i veća doza smirenosti na kraju napravile ključnu prevagu.

Srbija je uspela da napravi veliku seriju i uz sjajan blok dođe do istorijskog trijumfa.

(Sputnjik)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.