Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Odbojkaši odbranu zlata na EP počinju od Belgije - | K-013 Portal

Odbojkaši odbranu zlata na EP počinju od Belgije

odbojkasi srbije, odbojkaska reprezentacij srbije, odbojka

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije sutra počinje takmičenje na Evropskom prvenstvu koje se održava u Poljskoj, Češkoj, Finskoj i Estoniji.

Aktuelni šampioni Evrope nalaze se u grupi A i igraće protiv reprezentacija Belgije, Grčke, Poljske, Portugala i Ukrajine.

Prvi meč srpski odbojkaši igraju od 20.30 sati protiv reprezentacije Belgije.

Selektor Slobodan Kovač izjavio je da je cilj reprezentacije odbrana zlata osvojenog u Parizu, kao i da će reprezentativci nastojati da pruže najbolje moguće igre na prvenstvu Evrope.

"Nadam se da sam uradio pravu stvar i da će igrači koji odlaze na prvenstvo biti na nivou, a svi zajedno ćemo se truditi da imamo što bolje rezultate", rekao je Kovač na konferenciji za medije.

Reprezentativac Srbije Marko Podraščanin istakao je da odbojkaši imaju kvalitet i da imaju snagu da se vrate kući sa medaljom.

"Posedujemo kvalitet, imali smo dosta dobre klupske sezone. Možda ne kao pre dve godine, kada smo u Parizu pokorili Evropu, ali imamo snagu da se kući vratimo sa medaljom", rekao je Podraščanin.

Na spisku igrača koji će učestvovati na Evropskom prvenstvu su: tehničari: Nikola Jovović i Vuk Todorović, korektori: Aleksandar Atanasijević i Dražen Luburić, libera: Neven Majstorović i Nikola Peković, blokeri: Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović i Aleksandar Okolić i primači: Nemanja Petrić, Marko Ivović, Uroš Kovačević i Pavle Perić.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.