Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Odbojkašice Srbije svetske šampionke - | K-013 Portal

Odbojkašice Srbije svetske šampionke

odbojkasice srbije

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije odbranila je večeras titulu svetskog šampiona.

Reprezentacija je u finalu Svetskog prvenstva u Apeldornu pobedila Brazil sa 3:0 u setovima (26:24, 25:22, 25:17).

Srbiju je predvodila Tijana Bošković sa 24 poena. Jovana Stevanović pobedi je doprinela sa 11 poena, Bjanka Buša sa osam, a Mina Popović i Sara Lozo sa po sedam poena.

U ekipi Brazila najefikasnije su bile Gabi, Loren Heraldo i Karolina Ana Da Silva sa po devet poena.

Brazil je bolje počeo i od početka je vodio, ali je Srbija predvodjena Tijanom Bošković preokrenula na 11:10. Dobrom igrom u bloku Srbija je povela sa 16:14 i posle toga uglavnom je bila u vodjstvu od jednog poena. Brazil je dobro igrao u
polju, ali je srpski tim bio dobar u napadu i ponovo u bloku predvodjen Bojanom Drčom poveo sa 24:22.
 
Srbija nije iskoristila dve vezane set lopte, ali je Bošković donela treću koju je njena ekipa iskoristila kada su Brazilke loptu poslale u aut.
 
I u drugom setu Brazil je od početka vodio, a srpski tim je jurio zaostatak od dva poena, što mu je uspelo posle poena Bošković na 12:12. Brazil je posle toga vezao tri poena, ali je Srbija uzvratila i serijom 7:0 predvodjena Bošković, ali i dobrim servisima Jovane Stevanović, uspela da preokrene na 20:16.
 
Brazil je posle toga uspeo da izjednači na 22:22, ali je posle toga srpski tim popravio igru i iskoristio prvu set loptu dobrim blokom Stevanović.
 
Posle početnog vodjstva Brazila, srpski tim preuzeo je igru u trećem setu i blokom Stevanović otišao na 6:3. Posle dobre igre prednost je rasla, a as servisom Mine Popović i poenima Bošković Srbija je povela sa 16:8.
 
Srbija je dobro igrala u bloku i polju posle čega je povela sa 18:10, prednost je ubedljivom igrom sačuvala do kraja i osvojila drugu uzastopnu titulu svetskog prvaka.
 
Srpski tim je ostvario svih 12 pobeda na turniru.
 
Bronzanu medalju osvojila je Italija pobedom protiv selekcije SAD od 3:0 u setovima (25:20, 25:15, 27:25).


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.