Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Odbojkašice Srbije u polufinalu EP; savladale Francusku, na red dolazi Turska - | K-013 Portal

Odbojkašice Srbije u polufinalu EP; savladale Francusku, na red dolazi Turska

odbojkasice srbije, odbojka, evropsko prvenstvo u beogradu

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u četvrtfinalu u Beogradu pobedila Francusku 3:1 (22:25, 25:18, 25:7, 25:20).

Bio je ovo drugi duel dva tim na EP, a nakon pobede u grupnoj fazi, dvostruke uzastopne šampionke Evrope slavile su i u četvrtfinalu posle 96 minuta igre.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila Tijana Bošković sa 27 poena.

Posle odlične igre u prvom setu Francuska više nije imala šta da trazi u meču, jer su izabranice Zorana Terzića podigle nivo i pokazale zašto su aktuelne evropske i svetske prvakinje.

Kapitenka Maja Ognjenović, kojoj je ovo bio 300. meč u dresu reprezentacije, serijom dobrih servisa u finišu drugog seta omogućila je da Srbije dođe do ključne prednosti i izjednačenja u setovima, a veliki posao odradila je i Tijana Bošković.

Nakon toga usledio je treći perfektan set srpskih odbojkašica, koji je otvoren serijom 7:0, nakon čega Francuskinje nisu "postojale" na terenu.

Dominirala je Srbije u svakom aspektu igre, a rivalu je dozvolila da osvoji samo sedam poena.

U istom ritmu nastavljeno je i u četvrtom setu, koji su odbojkašice dobile 25:20 i tako se plasirale među četiri najbolja tima.

Srbija će u polufinalu igrati protiv Turske u petak, dok drugi polufinalni par čine Holandija i Italija.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.