Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Odbojkašice Uba u Ligi šampiona - | K-013 Portal

Odbojkašice Uba u Ligi šampiona

zok ub, liga sampiona, odbojkasice, odbojka

Odbojkašice Uba napravile su veliki poduhvat i obezbedile mesto u grupnoj fazi Lige šampiona, prenosi N1.

Nakon preokreta i pobede u pet setova u prvom meču poslednjeg kola kvalifikacija protiv Olimpijakosa, Ub je u Grčkoj slavio u tri seta – 25:19, 25:23, 33:31 i domogao se elitnog takmičenja.

Nakon izgubljenog prvog seta, Olimpijakos je u drugi deo meča ušao angažovanije, vodio je i 20:16, ali su srpske šampionke i sa tim izašle na kraj i nošene preokretom iz ovog dela meča igrače odlično i u trećem setu.

Drugi set je obeležio i kratak prekid do koga je došlo zbog nestanka električne energije.

Odličan meč odigrale su srpske odbojkašice koje nisu odustajele nijednog momenta, a najveća borba vođena je u trećem setu koji se igrao na razliku i u kome je Olimpijakos imao svoje prilike da ostane u „životu“.

U ekipi Marijane Boričić najbolja je bila Ljiljana Ranković koja je osvojila 19 poena, sa pet manje pratla ju je Ljubica Kecman, Sara Pavlović dodala je 11, a na deset se zaustavila Sofija Medić.

U Olimpijakosu su se istakle Saška Hipe sa 16 i Marijana Kosta sa 12 osvojenih poena.

Ub će se u Ligi šampiona takmičiti u Grupi E u kome su italijanski Koneljano, poljski Hemik Police i mađarska Niređhaza.

Prvu utakmicu u E grupi Ub će igrati u Trevizu, 24. novembra protiv evropskih šampionki, ekipe Koneljana.

Ub je peti ženski klub iz Srbije koji će igrati u Ligi šampiona, prethodno je to polazilo za rukom Jedinstvu iz Užica, Crvenoj zvezdi, Poštaru 064 i Vizuri.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.