Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sedam klubova iz Srbije steklo pravo učešća u Evropi - | K-013 Portal

Sedam klubova iz Srbije steklo pravo učešća u Evropi

pancevo, beograd, novi sad, vesti, odbojka

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) saopštila je broj mesta po federacijama za ucešće u Evropskim kupovima 2021, a Srbija će imati četiri mesta u konkurenciji odbojkaša i tri mesta u konkurenciji odbojkašica.

Srbija će imati po jedno mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2021. u obe konkurencije, jedno mesto u Kupu CEV 2020 u konkurenciji odbojkaša i po dva mesta u Kupu Izazivača 2021. u obe konkurencije.

Kako je saopšteno, prilikom sastavljanja rang liste korišćeni su rezultati tokom poslednje tri godine takmicenja, a Srbija se na rang listi Lige šampiona u konkurenciji odbojkašica nalazi na 14. mestu, a u konkurenciji odbojkaša na 11. mestu.

Na rang listi za Kup CEV i Kup Izazivača, Srbija je u obe konkurencije na 16. mestu.

CEV je saopštio da se klubovi za ucešće u Evropskim kupovima 2021. moraju prijaviti najkasnije do 1. avgusta 2020.

Na osnovu plasmana u Superligi 2019/2020. pravo ucešca u Ligi šampiona stekli su TENT iz Obrenovca u konkurenciji odbojkašica i Vojvodina NS seme iz Novog Sada u konkurenciji odbojkaša, prvaci Srbije u sezoni 2019/2020.

Pravo prijavljivanja za ucešce u Kupu CEV 2021. u konkurenciji odbojkaša stekao je Partizan, finalista Kupa Srbije 2019/2020.

U Kupu Izazivača pravo ucešća stekli su Ub, pobednik Kupa Srbije u konkurenciji odbojkašica i Jedinstvo iz Stare Pazove na osnovu plasmana u Superligi 2019/2020, kao i Niš i Mladi radnik iz Požarevca u konkurenciji odbojkaša na osnovu plasmana.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.