Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Osvajači medalja u Tokiju će sami stavljati odličja oko vrata - | K-013 Portal

Osvajači medalja u Tokiju će sami stavljati odličja oko vrata

olimpijske igre tokio

Osvajačima medalja na Olimpijskim Igrama u Tokiju odličja neće biti stavljana oko vrata, već će to raditi sami sportisti, objavio je predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah.

"Sportisti će sami stavljati medalje oko vrata, a neće to, kao do sada, činiti neko od predstavnika MOK. Osobe koje budu donosile odličja će nositi zaštitne rukavice kao i maske, koje će biti obavezne i za sportiste na podijumu, a rukovanje i ljubljenje tokom ceremonije dodele medalja će biti zabranjeno", poručio je Bah.

Na ovakve drastične mere u Međunarodnom olimpijskom komitetu su se odlučili zbog loše epidemiološke situacije u Japanu, gde je proglašeno opšte stanje opasnosti zbog širenja koronavirusa.

Zabranjeno je prisustvo gledalaca na tribinama, a u samom Olipijskom selu takođe će vladati posebne mere koje će biti strogo poštovane i neće biti dozvoljeno mešanje sportista kao što je to bio slučaj do sada.

(Euronews)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.