Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevcima vojvođanski rukometni derbi protiv Kikinde - | K-013 Portal

Pančevcima vojvođanski rukometni derbi protiv Kikinde

Pančevcima vojvođanski rukometni derbi protiv Kikinde

Rukometaši "Dinama" iz Pančeva savladali su na gostovanju ekipu "Kikinde Grindex" u 15. kolu Arkus rukometne lige Srbije.

Pančevci su slavili sa 42:32 i tako još jednom pokazali da su zasluženo na prvom mestu domaćeg prvenstva.

Rukometaši "Dinama" iz Pančeva pružili su jednu od najboljih partija na gostovanjima od početka sezone. Ovoga puta savladali su "Kikindu Grindex" sa 42:32 u 15. Kolu Arkus lige i tako nastavili sa sjajnim partijama u domaćem elitnom rukometnom prvenstvu. U toku prvog poluvremena bilo je prilično ujednačeno na terenu, ali su na odmor gosti iz Pančeva otišli pri rezultatu 18:16 u svoju korist.

U nastavku utakmice, igra je pripala favoritu koji je, kako je vreme prolazilo, samo uvećavao prednost i Kikinđani više nisu imali šansi za preokret. Za igrača utakmice proglašen je Miloš Barudžić sa 10 pogodaka.

"Mislim da je ovo možda najbolja utakmica od početka sezone pogotovo na gostujućem terenu. Pružili smo 120 odsto sebe večeras, što je zaista bilo i potrebno da bi se pobedila ekipa "Kikinde Grindex", rekao je Miloš Barudžić, RK "Dinamo".

"Zaista su moji igrači ispunili sve što smo se dogovorili i trebalo je da igramo ovo, zaželeli smo se zvaničnih utakmica, tako da smo pokazali koliko vredimo, odigrali smo odlično", izjavio je Akim Komnenić, trener RK "Dinamo".

U redovima domaćeg tima došlo je do promene na trenerskoj poziciji, a kormilo je preuzeo Nedeljko Matić. Igra tokom prvog dela bila je na zadovoljavajućem nivou, dok je u nastavku falilo dosta motivacije, volje i želje za pobedom.

"Ovo je za mene neočekivan poraz u smislu da bude tako lagan nakon lošeg odigranog drugog poluvremena. Jednostavno krivicu preuzimam na sebe", rekao je Nedeljko Matić, trener MRK "Kikinda Grindex".

Rukometaši "Kikinde Grindex" u sledećem kolu putuju u Suboticu na vojvođanski derbi protiv "Spartaka", dok će Pančevci na svom terenu ugostiti zrenjaninski "Proleter".

(RTV, foto: Arkus liga)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.