Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Partizan bolji od Zadra za devetu pobedu u nizu u ABA ligi - | K-013 Portal

Partizan bolji od Zadra za devetu pobedu u nizu u ABA ligi

Košarkaši Partizana pobedili su sinoć u Beogradu Zadar sa 87:60 (12:13, 31:13, 18:18, 26:16), u 17. kolu ABA lige.

Aktuelni lider na tabeli regionalnog takmičenja ovom pobedom u hali „Aleksandar Nikolić“ nastavio je trijumfalni niz i došao do devet uzastopne pobede, pa sada ima skor 14-3.

Ekipa Zadra pretrpela je 13 poraz i nalazi se trenutno na poslednjem mestu na tebi.

Najefikasniji u pobedničkom tim bili su Džejms Mekadu i Ognjen Jaramaz po sa po 13 poena, Uroš Trifunović ubacio je jedan manje, dok je Novica Veličković dodao 10.

U timu Zadra prednjačio je Stefan Fundić sa 19 košseva.

Prvih pet minuta meča obeležila je nesigurna i neefikasna igra obe ekipe, koje su u tom vremenskom intervjau uspele da postignu samo tri poena.
Usledila je egal igra, igralo se koš za koš, ali su košarkaši Zadra posle prve četvrtine imali plus jedan.

Druga deonica donela je buđenje domaćih košarkaša, koje su pokrenuli Gordić i Birčević, a na pravi način sve to ispratio je Jaramaz.

Zadrani su držali priključak, ali je sredinom četvrtine domaćin prelomio meč, nakon čega je usledilo povećanje razlike, a prednost crno-belin na poluvremu je iznosila 17 poena viška.

Početak drugog poluvremena protekao je u znaku razigranog Partizana, koji je konce igre držao u svojim rukama, a u jednom trenutku imali su plus 24.

U odlučujućih 10 minuta ušli su sa viškom od 17 poena, imali su i plus 30, na kraju su slavili sa viskokih plus 27.
Navijači Partizana postavili su transparente podrške Srbima iz Crne Gore.

Transparent „Izgubiš li ljubav, izgubio si mnogo. Izgubiš li veru, izgubio si sve. Podrška braći iz Crne Gore“ i natpis „Na Lovćenu Njegoš spava, najsigurnija srpska glava“ postavljeni su na tribinama u nekadašnjem Pioniru, a čulo se i uvredljivo skandiranje na račun predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.