Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website RAGBI: Kvalifikaciona utakmica između Srbije i Slovenije 11. maja u Starčevu - | K-013 Portal

RAGBI: Kvalifikaciona utakmica između Srbije i Slovenije 11. maja u Starčevu

Subota 11.05.2019 godine donosi nam kvalifikacionu utakmicu između reprezentacija Srbije i Slovenije u okviru “Rugby Europe International Championship”

Naši momci prvu utakmicu REIC-a u 2019. godini igraju na domaćem terenu u subotu 11.05.2019. godine na stadionu FK Borac u Starčevu, gde će ugostiti nacionalnu selekciju Slovenije, meč je zakazan za 14 časova.

Predigra ove utakmice je završni turnir Kupa Srbije u konkurenciji pionira (U14) i u konkurenciji petlića (U 12) koji počinje u 11 časova.

Prema rečima trenera linije Ljubomira Bukvića: "Ovo je treća utakmica u ovom ciklusu, posle tesnog poraza od Bugarske i pobede u gostima nad Slovačkom. Očekuje nas izuzetno težak meč protiv prvog favorita grupe reprezentacije Slovenije. Međutim, naša ekipa je spremna da ide na pobedu."

Srbija Slovenija Ragbi

Trener melea Aleksandar Poprečica nam je rekao:  "Nastupamo sa podmlađenom ekipom pojačanom sa četiri igrača koja nastupaju u inostranstvu. Naša grupa je vrlo izjednačena gde svako svakoga može da pobedi, tako da jedan šut, jedan esej može odlučiti kako utakmicu tako i pobednika grupe."

Glavni sudija utakmice biće Izraelac Arijel Kabral, dok će delegat biti Nemac Florijan Forstmajer.

Marko Jovanović generalni sekretar RSS nam je izjavio: "Lako smo doneli odluku da Starčevo bude domaćin ove manifestacije, u dosadašnjem radu su pokazali da im ni jedan izazov ne predstavlja problem. Na ovaj način RSS želi da pokaže da je ragbi dobrodoša i u manjim sredinama a ne da reprezentacija igra samo u Beogradu."

Radivoje Tasković predsednik RK Borac kaže: "Velika čast, samim tim i obaveza je pred našim klubom, Spremni smo da pokažemo da posle nekoliko turnira u mlađim uzrasnim kategorijama možemo da organizujemo i jednu utakmicu evropskog ranga takmičenja."



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS