Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website RAGBI: Srbija i Slovenija odmerili snage u Starčevu - | K-013 Portal

RAGBI: Srbija i Slovenija odmerili snage u Starčevu

Ragbi Srbija - Slovenija

Pred krcatim tribinama stadiona u Starčevu, reprezentacija Srbije je dočekala reprezentaciju Slovenije u okviru trećeg kola “Rugby Europe International Championship”.

Utakmica je počela sa obostranim ispitivanjem snaga, da bi sredinom poluvremena Nikola Stanković iz kaznenog udarca doneo prednost Srbiji od 3-0, to je razmrdalo igrače iz "dežele" i igrač skrama Blaž Pilko postiže prvi esej i preokreće rezultat na 3-5 u 25 minutu.

Utakmica kao da je tek tada počela, jer od tog trenutka ređaju se poeni kao na filmskoj traci. Nikola Stanković postiže prvi esej za Srbiju u 31 minutu, a Igor Dejanović uspešno izvodi transformaciju i vraća prednost na strani Srbije od 10-5. Do kraja poluvremena videli smo još po jedan esej na obe strane, prvo je Grega Miljuš izjednačio na 10-10, a prednost Srbiji od 15-10 na poluvremenu doneo je Istok Totić.

Ragbi Srbija - Slovenija

Drugo poluvreme je počelo poentiranjem i uspešnom transformacijom Nikole Stankovića za 22-10, na šta su Slovenci odgovorili esejem preko Tita Hočevara i transformcijom Kavčić Petra. Stankovič i Kavčić su svoj šuterski duel nastavili po jednim uspešnim izvedenim kaznenim udarcem za 25-20 polovinom drugog poluvremena.

Naši momci kao da su tek tada dodali gas i u narednih deset minuta postižu još dva eseja preko Jankovića i Vraneša i odlaze na nedostižnih 35-20 sve što smo videli do kraja utakmice je esej Miljuša i pretvaranje Kavčića za konačnih 35-27 u korist Srbije.

Iz ove pobede Srbija je osvojila 5 poena (4 za pobedu ibonus za postignuta 4 eseja, dok je Slovenija osvojila 1 poen, pa je sada stanje pred poslednje 4 kolo sledeće:

1. Bugarska 4 3 0 1 12
2. Srbija 3 2 0 1 10
3. Slovenija 3 2 0 1 9
4. Andora 3 1 0 2 4
5. Slovačka 3 0 0 3 0

sledećeg vikenda završava se takmičenje utakmicama Slovenija - Slovačka i Andora - Srbija.

Pobedom na Pirinejima naša reprezentacija bi osvojila prvo mesto i plasman u viši rang takmičenja.

Ragbi Srbija - Slovenija

Ljubomir Bukvić trener nam je rekao: "Ova podmlađena selekcija je ostavila srce na teren i rezultat nije mogao da izostane. Pobeđena je favorizovana reprezentacija Slovenije i sada su nam vrata višeg ranga takmičenja širom otvorena."

Trener linije Aleksandar Poprečica je izjavio: "Prezadovoljan sam nastupom naših momaka, kao što sam i rekao u najavi utakmice da je grupa veoma izjednačena to se videlo i danas u Starčevu. Iskoristio bih ovu priliku da se pre svega zahvalim ovoj divnoj publici koja je došla u ovolikom broju i koja nas je bodrila od početka do kraja utakmice."

Srbija: Rodić, Jovanović, Vraneš - Ranković, Karanović - Nešić, Ćosović, Totić - Milinković - Stanković, Janković, Živanov, Šošić, Parojčić, Dejanović

Rezerve: Rikalović, Ljubičić, Matejić, Kapor, Srećković, Babić, Božić, Nikolić

Ragbi Srbija - Slovenija

Slovenija: Hočevar, Okić I., Pilko - Dobnikar, Puš - Fogec, Šerćer, Miljuš - Redelj-šemirov - Kavčić, Lazić, Mihelić, Penko, Kadunc, Okić G.

Rezerve: Pelko, Magušar, Gantar, Kapun, Mitrović, Jamnik, Volavšek

Predigru ove utakmice činio je završni turnir KUPa Srbije u konkurenciji petlića i u konkurenciji pionira.

Radivoje Ćosić ispred tehničkog organizatora ove manifestacije nam je kazao: "Preko dvestotine dece se okupilo danas u Starčevu, koji su  pokazali svoje znanje za šta su bili nagrađeni medaljama i peharima. Najuspešniji su bili pioniri i petlići Crvene Zvezde. Moram da se zahvalim Udruženju žena "Neolit" iz Starčeva koje je i ovog puta obezbedilo đakonije iz domaće kuhinje za sve takmičare."

Foto: Goran Milošević

Tags: , ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.