Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Real u madridskom spektaklu dočekuje Siti, Juventus gostuje Lionu - | K-013 Portal

Real u madridskom spektaklu dočekuje Siti, Juventus gostuje Lionu

Madrid će večeras (21.00) biti poprište bitke genijalnih trenerskih umova, Zinedina Zidana i Pepa Gvardiole. U prvom meču osmine finala Lige šampiona sastaju se Real i Mančester siti, na čijim klupama sede trofejni stručnjaci, koji znaju kako se osvaja evropska titula i to sa stilom, lepim fudbalom. U drugoj utakmici večerašnjeg programa, Juventus sa Kristijanom Ronaldom ide u goste Lionu.

Real u madridskom spektaklu dočekuje Siti, Juventus gostuje Lionu

Na konferenciji za medije uoči susreta na stadionu "Santjago Bernabeu", "Zi-Zu" je probao da prebaci svetla pozornice na igrače.

"Ovo nije meč Zidan - Gvardiola, nego Real - Siti. Ipak, smatram da je Pep najbolji trener na svetu, iako postoji nekoliko stručnjaka top klase u ovom momentu", istakao je Francuz, koji je tri puta bio prvak kontinenta sa "kraljevima" u ulozi kormilara. "Gledaoci žele da vide atraktivan fudbal, i verujem da će tako i biti. Cilj je da naše navijače učinimo ponosnim posle ovog duela i da napravimo dobru uvertiru pred derbi sa Barselonom u nedelju".

Real i Siti su se do sada četiri puta sudarali, i zasad španski gigant nema poraz - skor 2 2 0. Prethodni dvomeč iz 2016. odučio je jedan gol, tačnije autogol igrača "građana" Fernanda (1:0, 0:0). Bilo je to drugo, i zasad poslednje polufinale za klub sa "Etihada".

"Smatram da je vreme da ova generacija uradi nešto veliko", kaže Kevin de Brujne, jedan od najboljih fudbalera Sitija. "Ako ne uspemo da osvojimo Ligu šampiona, pamtiće nas kao gubitnike. Zbog toga idemo u Madrid da igramo našu igru, da uspostavimo kontrolu na meču, i da pobedimo".

Domaći će nastupiti bez povređenih Edena Azara i Marka Asensija, ali i pored toga, prema pisanjima španskih medija, naš Luka Jović sigurno neće biti starter. S druge strane, engleska ekipa stiže u najjačem sastavu, Pep, koji ima dve evropske krune sa Barsom, može da bira.

Za razliku od dvoboja u Madridu, okršaj u Francuskoj između Liona i Juventusa, ima izrazitog favorita, tim Juventusa. "Staru damu" predvodi Ronaldo, koji će odigrati 1001. utakmicu u seniorskoj karijeri u svim takmičenjima, tokom koje je 128 puta bio strelac samo u Ligi šampiona.

(Novosti, foto: Uefa)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS