Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ARKUS LIGA: Dve grupe po osam ekipa, dve ispadaju - | K-013 Portal

ARKUS LIGA: Dve grupe po osam ekipa, dve ispadaju

Superliga Srbije, ARKUS liga, rukomet, sport

Upravni odbor Arkusa je na elektronskoj sednici doneo odluku o modelu takmičewa u muškoj rukometnoj Superligi za narede tri sezone. Kao što smo i najavili, elitni rang će brojati 16 ekipa, koje će biti podeljene u dve grupe.

Nosioci grupa su Sehaligaši Vojvodina i Metaloplastika, prvu grupu čine ekipe koje su na zatečenoj tabeli Superlige kod prekida šampionata zbog pandemije zauzimali neparne brojeve, u drugoj će biti oni sa parnim brojevima.

U prvoj grupi su: 1. Vojvodina (Novi Sad), 2. Dinamo (Pančevo), 3. Partizan (Beograd), 4. Dubočica 54 (Leskovac), 5. Spartak (Subotica), 6. Kikinda Grindeks, 7. Proleter (Zrewanin), 8. ekipa iz baraža “sever-centar”, dok su u drugoj: 1. Metaloplastika (Šabac), 2. Železničar 1949 (Niš), 3. Novi Pazar, 4. Rudar (Kostolac), 5. [amot 65 (Aran|elovac), 6. Obilić (Beograd), 7. Crvena zvezda (Beograd), 8. ekipa iz baraža “centar-istok”.

Nakon završetka dvokružnog sistema (14 kola), po četiri najbolje ekipe formiraće plej-of grupu, ali neće preneti bodove, pa će ekipe imati podjednake šanse za osvajawe titule. Preostalih osam ekipa formiraće plej-aut grupu, s tim da će one prenositi me|usobne bodove sa tri tima iz svoje grupe. U plej-ofu se igra 14 kola, a u plej-autu još osam.

Na kraju prvenstva, u sezoni 2020/21, ispašće samo dve ekipe, gde se vodilo računa da se, zbog poznate situacije, klubovima ne stavlja mač iznad glave. U sezoni 2021/22 sistem takmičewa će biti potpuno indentičan, s tim da će na kraju šampionata ispasti četiri posledweplasirane ekipe.

U sezoni 2022/23 igraće 14 ekipa u jedinstvenoj ligi, po dvostrukom bod sistemu. Kada se odigra 26 kola neće biti plej-auta, a prve četiri ekipe igraće plej-of po kup sistemu, prvi sa četvrtim, drugi sa trećim.

Ove odluke UO Arkusa će proslediti Takmičarskoj komisiji RSS da ugradi u predlog Propozicija, koje bi trebalo da UO RSS usvoji do 15. jula. Predsednik RSS Božidar \urković je obećao da će prihvatiti odluku Zajednice superligaša.

Kako se nezvanično saznaje, na elektronskoj sednici UO RSS, zakazanoj za ponedeljak, trebalo bi da se donese odluka po kojoj se svi ranije predvi|eni termini u vezi s takmičewima pomeraju za dve sedmice. To bi značilo da će Arkus Superliga početi 12. septembra, a ženska 19. septembra, dok bi se fajnal-for muškog kupa igrao 5/6. septembra, a dame bi igrale 12/13. septembra. Baražne utakmice bi trebalo da se održe 29/30. avgusta.

(Dnevnik)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS