Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jovana Risović: Spremne smo za izazove na EP - | K-013 Portal

Jovana Risović: Spremne smo za izazove na EP

jovana risović, rukometašice

Srpska rukometašica Jovana Risović izjavila je da je zadovoljna atmosferom u nacionalnom timu na pripremama za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano od četvrtog do 20. novembra u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

"Juče smo odradile dva treninga i mogu reći da sam zadovoljna atmosferom i sa kakvom radošću su devojke došle na pripreme. Jedva smo Čekale da počnemo sa tempiranjem forme, a željno iščekujemo i početak EP. Mnogo rada je pred nama, došle smo spremne da pružimo maksimum", izjavila je Risovićeva, preneo je zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.

Ona je istakla da je turnir "Trofej Karpata" bio od velikog značaja za uigravanje našeg tima pred EP.

"Ovih jedanaest dana nije dug vremenski period za pripremu, ali kako je nama, tako je i drugim reprezentacijama. Imale smo pre dvadesetak dana turnir koji nam je stvarno dobro došao da počnemo sa uigravanjem i vidimo gde smo. Intenzivne treninge koji su pred nama iskoristićemo da unapredimo taj sistem, koji smo otpočeli sa selektorom. Mislim da će ipak biti dovoljno vremena da se pripremimo za ono što sledi", navela je ona.

Srbija će u Celju igrati u grupi B protiv selekcija Slovenije, Švedske i Danske.

"Jako izazovna grupa i vrlo kvalitetna. Švedska je ekipa sa kojom smo igrale skoro u kvalifikacijama, Danska je uvek u samom rukometnom vrhu jer u svojim redovima ima devojke koje igraju u trenutno najjačim klubovima u Evropi. Slovenija kao domaćin, vrlo je dobro poznajemo, sve su uložili u ovo EP, koje igraju kod kuće. Spremne smo za izazove. Nećemo se predati, to je sigurno. Srbiju niko nikad ne treba da motiviše na silu. Motiva uvek imamo i to nam je jako dobra odlika, kako u rukometu, tako u svim drugim sportovima. Čekaju nas teške ekipe, ali se nećemo predati", zaključila je Risovićeva.

Srpska rukometašica Aleksandra Stamenić istakla je dobru atmosferu drugog dana priprema.

"Danas će devojke biti na broju. Dobro smo počele, lepa je atmosfera što je najbitnije. Ići ćemo iz utakmice u utakmicu. Mislim da ćemo dobro da se spremimo, imamo veliku motivaciju što je najbitnije. Želja i atmosfera biće naš najveći adut", izjavila je Stamenićeva.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.