Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Reprezentacija Hrvatske savladala rukometaše Srbije u drugom kolu C grupe EP - | K-013 Portal

Reprezentacija Hrvatske savladala rukometaše Srbije u drugom kolu C grupe EP

rukomet, reprezentacija srbije, reprezentacija hrvatske, evropsko prvenstvo u rukometu, hrvatska strbija

Rukometaši Srbije izgubili su od Hrvatske sa 23:20 (11:9) u drugom kolu C grupe Evropskog prvenstva.

Već u prvom napadu je Srbija završila sa dva igrača manje, a na semaforu je posle četiri minuta stajalo 3:0 za Hrvatsku, piše Sport klub.

Ipak, tim Tonija Đerone se konsolidovao – divan cepelin dva krila, čvršća odbrana, pa je Srbija čak i vodila sa po golom prednosti u dva navrata.

Međutim, u tim trenucima je Cindrić bio maestralan i nije dozvolio Srbiji ni šansu da se malo odlepi. U završnici poluvremena, Srbija pravi tehničke greške, a Hrvati iz kontre odlaze na +2 (11:9) na poluvremenu.

Retko je Srbija pretila iz kontre, Marsenić je promašio dva zicera, Pečmalbek izgubio loptu na centru, a prednost Hrvata polako je rasla, i došla do +4.

Uz Čupića i Cindrića, razigrao se i Lučin, a sve je više bilo tehničkih grešaka u srpskom timu. Poslednju kakvu-takvu šansu Srbija je propustila na četiri minuta do kraja, kada je na -3 Ilić sa krila promašio iz odlične pozicije.

Da bi imala ikakve šanse za prolaz dalje, Srbija mora da pobedi Francusku, a onda da se nada da će imati bolju gol-razliku ili od Hrvata ili od Francuza. Pod pretpostavkom da će Hrvatska pobediti slabu Ukrajinu.

U preostalom meču grupe, Francuska je bila ubedljiva sa Ukrajinom (36:23).

U trećem kolu, Srbija u ponedeljak od 20.30 igra sa Francuskom, dok istog dana od 18 časova Hrvatska igra sa Ukrajinom.

Po dve najbolje ekipe iz svake od osam grupa prolaze u narednu fazu takmičenja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.