Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website RUKOMET: Sjajan start – Srbija pobedila olimpijskog vicešampiona! - | K-013 Portal

RUKOMET: Sjajan start – Srbija pobedila olimpijskog vicešampiona!

rukomet, sport, reprezentacija srbije

Rukometna reprezentacija Srbije na startu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2022. pobedila je u Zrenjaninu selekiju Francuske rezultatom - 27:24 (14:11).

Iako oslabljeni neigranjem nekolicine važnih igrača, ekipa Tonija Đerone je na debiju novog selektora odigrala iznad svih očekivanja i savladala aktuelnog olimpijskog vicešampiona koji je u završnoj fazi priprema za Svetski šampionat koji počinje 13. januara u Egiptu.

Isti rivali sastaće se 9. januara u Kreteju, a u grupi 1 su još selekcije Grčke i Belgije.

Plasman na kontinentalno prvenstvo obezbediće po dve najbolje ekipe iz svake od osam grupa i četiri najbolje drugoplasirane selekcije.

Najefikasniji u domaćem timu bili su pivotmeni Mijailo Marsenić i Lazar Hukić sa po šest golova, četiri je dodao Petar Đorđić, tri Miloš Obrović, po dva Bogdan Radivojević i Jovica Nikolić, a po jedan Stevan Sretenović, Stefan Dodić, Aleksa Kolaković i sjajni golman Dejan Milosavljev.

U redovima najtrofejnije reprezentacije na svetu Kentin Mae je upisao šest, Luk Abalo, dok su Timoti N’gusan i Malevin Ričardson zabeležili po tri.

(N1)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.